COMPARTEIX

Com cada juliol,  torna a Barcelona el San Miguel Mas i Mas que omplirà de música la ciutat. En aquesta edició, que inaugurarà Maria del Mar Bonet amb un concert, hi haurà 220 actuacions en diferents espais de la ciutat.  El Palau de la Música, el Born CCM i les sales Jamboree, Moog i Tarantos seran alguns dels llocs on podrem veure a artistes d’estils molt diferents, en un dels festivals més eclèctics que acull el millor del jazz, la cançó, el flamenc, l’electrònica o la música clàssica. Des del TR3SC, no volem que et perdis cap actuació durant aquest mes de juliol i agost i, per això, t’hem preparat una selecció dels 10 espectacles imprescindibles d’aquesta edició.

Maria del Mar Bonet – Dj. 28 de juliol 21h al Palau de la Música Catalana

Maria del Mar Bonet, que està a punt de celebrar 50 anys de trajectòria professional, inaugura el festival amb ‘Batejat Alenat Llull’, espectacle que es presentarà a Palma, París, València i Algèria. Estarà molt ben acompanyada: Paco Cepero, guitarra flamenca i col·laborador especial del seu disc ‘Alenar’, i el flautista sirià Moslem Rahal. L’artista mallorquina uneix dos dels treballs més rellevants de la seva carrera: el discos ‘Alenar’ i ‘Amic, Amat’, dedicat a l'obra de Ramon Llull.

 

Manolo Sanlúcar – Dj. 1 de setembre 21h al Palau de la Música Catalana

Tres anys després de retirar-se, el mestre de la guitarra torna als escenaris per reprendre la seva carrera amb força i energies renovades. El Palau de la Música Catalana acollirà el concert de cloenda del festival en què podrem viure el retorn històric de Manolo Sanlúcar, un dels artistes que ha determinat l’evolució de la guitarra flamenca des de la segona meitat del s. XX.

 

 

Sant Andreu Jazz Band – Dj, 4 d'agost 20h a El Born CCM

Sota la direcció de Joan Chamorro, la banda ha vist créixer artistes com Andrea Motis o Eva Fernández que estan triomfant arreu del món. Aquesta big band formada per joves d’entre 7 i 19 anys, convertida en pedra angular del planter del jazz del nostre país, celebrarà el seu 10è aniversari amb un concert molt especial al Born CCM dins del festival.

 

Clara Peya – Ds. 20 d'agost 20h a El Born CCM

L’artista s’ha convertit en una de les creadores més originals i úniques del nostre país. La pianista i compositora presenta a El Born CCM la proposta ‘Mímulus’, un recull de cançons amb nom de flor i que vol ajudar a fer front a les pors quotidianes. A més, hi col·laboren artistes com Sandra Sangiao i Alessio Arena.

 

Barcelona Gospel MessengersDv. 5 d'agost 20h a El Born CCM

Després de convertir el seu gospel alegre i contagiós en un fenomen de masses arreu del país, la formació torna als escenaris amb els temes de George Harrisson, amb un toc de jazz, funk i gospel. Barcelona Gospel Messengers et portarà pel llarg viatge de Harrison buscant l’espiritualitat, la pau i l’amor en la commemoració dels 15 anys de la seva mort. Un homenatge que no et pots perdre si vols rememorar temes com ‘Here comes the sun’, ‘My sweet lord’ o ‘Give me love’!

 

Ester Rada – Ds. 30 de juliol 20h a El Born CCM

L’artista israeliana d’ascendència etíop s’ha convertit en una de les noves sensacions del soul internacional. Va entusiasmar tant al públic com a la crítica en la seva primera actuació al nostre país, en la passada edició de la Fira Mediterrània de Manresa, i de ben segur que ho tornarà a fer en el seu concert al Mas i Mas. No et perdis aquesta nova veu de l’etiosoul!

 

Zalon & The Grampohone All Stars Big Band /Amy Winehouse Tribute – Dm. 23 d'agost 21h al Palau de la Música Catalana

El vocalista de soul britànic Zalon Thompson rendeix homenatge a la seva amiga i mentora Amy Winehouse. Convertit en un dels noms amb més projecció del soul britànic, Zalon estarà acompanyat d’una de les bandes amb més reconeixement a l’escena del nostre país, The Gramophone All Stars Big Band. Un tribut imprescindible per a aquells seguidors d’una de les millors veus del segle XXI.

 

Daniel Ligorio – Dl. 8 d'agost 21h al Palau de la Música Catalana

Amb motiu del centenari de la mort d’Enric Granados, Daniel Ligorio interpretarà ‘Granados, Works for piano’, un recull de les obres del compositor lleidatà, al Palau de la Música. Considerat com un dels pianistes amb més projecció del panorama nacional, el pianista posarà la seva pulcritud tècnica i sensibilitat al servei d’una música exquisida i trascendental al Monogàfic Granados.

 

The Sey Sisters – Ds. 13 d'agost 20h a El Born CCM

Les germanes Sey alcen el seu cant per la llibertat, la pau i la igualtat sota el lema ‘Let freedom ring’, inspirat en el cèlebre discurs de Martin Luther King ‘I have a dream’. La formació és un exponent de la música afroamericana, entre el gospel i els espirituals primigenis. The Sey Sisters, acompanyades pel pianista Albert Bartolomé, ens fascinaran amb el millor gospel.

 

Ray Gelato & Barcelona Big Blues Band – Dg, 21 d'agost a la Sala Jamboree

Pocs músics com el britànic Ray Gelato han aconseguit que el jazz s’impregni de capacitat lúdica, festiva i comunicativa com ell ho ha sabut fer. Tant en la seva faceta de saxofonista com de cantant, Gelato ha esdevingut el showman del swing per excel·lència. Ens oferirà un concert únic, amb la participació de la Barcelona Big Blues Band, dirigida per Ivan Kovacevic.

 

Joan Chamorro presenta ‘La màgia de la veu&jazz ensemble– Del 23 al 25 d'agost a la Sala Jamboree

Seguint el disc 'La màgia de la veu', Joan Chamorro presenta un nou episodi d’aquest projecte en un concert que comptarà amb les veus d'Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Elia Bastida i Abril Saurí. A través d'aquestes joves cantants i instrumentistes, la petita big band, capitanejada per Joan Chamorro, ha preparat un repertori en el qual retrà homenatge a les grans dames del jazz com Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan o Dinah Washington.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES