fb

COMPARTEIX

Vols conèixer la història que hi ha al darrera de grans artistes? T’agradaria aprofundir el coneixement històric del nostre país? Ara que comença un nou any, al TR3SC et proposem visitar algunes de les exposicions que et deixaran amb els ulls com unes taronges. Rodeja’t de les obres més famoses que han marcat un abans i un després a la vida dels seus creadors i creadores!

 

 Lee Miller i el surrealisme a GB

Lee Miller i el surrealisme a GB

La fotògrafa Lee Miller va ser una de les integrants més destacades del panorama surrealista a Gran Bretanya des dels anys 30. Ara, la Fundació Joan Miró et dóna l’oportunitat de conèixer a fons la seva obra i el seu entorn més proper. Aquesta exposició reuneix les obres de l’artista i fa un recorregut per la història donant a conèixer l’impacte que va tenir el moviment, tant al Regne Unit com internacionalment. No te la perdis!

 Toulouse Lautrec i l’esperit de Montmatre

Toulouse Lautrec i l’esperit de Montmatre

Montmatre va ser el punt de trobada d’alguns dels millors artistes d’avantguarda que coneixem. Un lloc on la inspiració recorre cada racó dels carrers i on avui encara s’hi respira talent. Si no has tingut l’oportunitat de visitar aquest emblemàtic barri de París, el Caixafòrum ha reunit les obres més representatives d’entre segles i ja pots transportar-t’hi! Un viatge a la bohèmia amb les il·lustracions, les pintures i els cartells que van definir l’art modern.

 Stanley Kubrick

Stanley Kubrick

Atenció, amants del cinema! També hi ha exposicions per nosaltres! Una mostra de més de 600 objectes icònics entre guions, fotografies, càmeres, vestuari i fins i tot documents de recerca, per il·lustrar la carrera professional d’un dels directors més aclamats del sèptim art! Endinsa’t a les entranyes dels projectes que aquest gran cineasta va treure a la llum de principi a fi. El CCCB els ha reunit i te’ls presenta cronològicament perquè puguis conèixer la meticulositat amb què treballava Kubrick.

 Vida? O teatre? Charlotte Salomon

Vida? O teatre? Charlotte Salomon

El Monestir de Pedralbes amb la col·laboració del Jewish Historical Museum d’Àmsterdam ha reunit l’obra d’aquesta artista negada i oblidada, que representa tota una època i un col·lectiu. La curta però intensa vida de Charlotte Salomon va donar lloc a un dels conjunts més complets artísticament parlant. Teatre, literatura, pintura i música, s’entrellacen per explicar l’experiència vital d’aquesta jove que amb només vint-i-sis anys va ser exterminada a Auschwitz.

 Antoni Tàpies. Biografia política

Antoni Tàpies. Biografia política

Un dels artistes essencials de la postguerra europea i compromès amb la visualització de les lluites polítiques antifranquistes. La Fundació Antoni Tàpies, reuneix la seva obra, marcada per unes condicions polítiques gens favorables i per la censura. Descobreix l’expressionisme abstracte espanyol amb projecció internacional que va fer de Tàpies el representant d’una nova generació. Al TR3SC tenim invitacions perquè puguis gaudir de l’exuberància formal de l’artista i de l’art modern, amb visita guiada!

 Una infància sota les bombes

Una infància sota les bombes

Una exposició commovedora al Born CCM que fa un recorregut per les infàncies trencades dels nens i nenes que van viure la guerra civil espanyola. El viatge està estructurat en tres àmbits: Barcelona durant els bombardejos i l’efecte que varen tenir en la població. L’experiència representada a través del dibuix, d’aquelles nenes i nens que van ser testimonis del conflicte. Per últim, les persones adultes que van sobreviure als bombardejos quan eren infants i la necessitat d’expressar la seva vivència. Visita-la per conèixer la nostra història! 

 Un segle breu: col•lecció MACBA

Un segle breu: col•lecció MACBA

Saps què va passar l’any 1929? Barcelona va acollir l’Exposició Universal i aquest fet va engegar el motor artístic de la ciutat. Una data i una localització que el MACBA pren com a punt de partida per a l’exposició. Recorre la història de l’art modern i contemporani a través de la col·lecció que ha creat el museu durant els anys! Assaigs feministes, grups d’artistes, el manifest surrealista... El testimoni de com l’art ha canviat i s’ha transformat al llarg de nou dècades tal com també ho ha fet la ciutat de Barcelona!


per  Júlia Roqueta

ÚLTIMS ARTICLES