fb

COMPARTEIX

“La nit és càlida, la nit és llarga, la nit és magnífica per escoltar històries”, va escriure Antonio Tabucchi. I la del 19 de maig ho serà més que cap altra. Per catorzè any consecutiu, una vuitantena d’espais culturals obriran les seves portes de set del vespre a una de matinada amb motiu de la Nit dels Museus de Barcelona. L’entrada serà gratuïta per a tots els visitants. A més d’exhibir les seves col·leccions fora de l’horari habitual, alguns espais acolliran performances, concerts, projeccions o activitats que posen de manifest l’esperit creatiu, innovador i despert de la ciutat de Barcelona. Avui te’n presentem les 7 millors! Per què anar-hi? Perquè #BCNésmuseu. I perquè l’endemà de ben segur que no et pesaran les hores de son perdudes!

El circ arriba a l'Arxiu fotogràfic de Barcelona

El circ arriba a l'Arxiu fotogràfic de Barcelona

A més de descobrir l’evolució del barri del Poblenou a través de les fotografies del suís Darius Koelhi, si visites l’Arxiu entre la 21 i les 23h podràs gaudir de dues funcions de circ a càrrec de tres companyies que treballen amb tècniques i disciplines diferents. Una activitat que no et pots perdre... si és que no et fa por trobar-te amb un pallasso enmig de la foscor!

Concerts i art contemporani al Centre d'Art Tecla Sala a L'Hospitalet

Concerts i art contemporani al Centre d'Art Tecla Sala a L'Hospitalet

Durant la nit del 19 de maig, música, art conceptual i fotografia es trobaran al Centre d’Art Tecla Sala, a l’Hospitalet de Llobregat. Ves-hi i descobreix l’obra del pintor i escultor Pepe Espaliú, gran explorador de la identitat i el dolor a través de les arts plàstiques, i el recull de fotografia contemporània 'Elèctric i llunyà'. I a partir de les 19h, tindran lloc un seguit d’actuacions musicals de rock, pop, jazz i música electrònica al mateix centre!

 Una nit a la Barcelona modernista de La Rajoleta a Esplugues de Llobregat

Una nit a la Barcelona modernista de La Rajoleta a Esplugues de Llobregat

Modernisme és sinònim d’edificis majestuosos de formes impossibles i trencadissos de colors. Però què seria d'aquestes grans obres sense els ceramistes, els artesans que van treballar-ne de forma incansable tots els ornaments? A l’exposició principal de La Rajoleta podràs conèixer tots els detalls de la seva feina, sovint eclipsada per la dels grans arquitectes i pintors del moviment. I de 22h a 0.30h, la immersió en la Barcelona modernista del segle XIX continua amb l’activitat teatralitzada 'Les ombres de la fàbrica: Eusebi Güell i una florista de les Rambles'!

 Marató cultural al Caixafòrum de Barcelona

Marató cultural al Caixafòrum de Barcelona

El Caixafòrum ha preparat una marató d’activitats per celebrar la nit de gala dels museus. Per començar, podràs visitar de franc les exposicions 'Disney. L’art d’explicar històries' i 'Sota el braç: entre el palmell de la mà i l’aixella'. Seguidament, des de les 19h, s’hi projectaran els curtmetratges nominats als Premis Bafta 2017. I de les 21h en endavant, el conjunt brasiler Ganzá agafarà el relleu per fer-nos ballar a ritme de salsa!

 

 Un viatge a Ifni, improvisació i música al Museu Etnològic de Montcada

Un viatge a Ifni, improvisació i música al Museu Etnològic de Montcada

Al llarg de la nit, la Cia. Casa Real oferirà tres sessions d’improvisació escènica amb música en directe que formen part de l’espectacle ‘Assajar és de covards’. Acabaràs formant tu també part de l’espectacle? Si t’acostes al museu, no deixis de fer un cop d’ull a l’exposició ‘Ifni. La mili africana dels catalans’, un recorregut per la història de l’ocupació espanyola del nord d'Àfrica il·lustrada amb les instantànies dels soldats que hi van fer el servei militar.

 Fotoperiodisme i poesia al CCCB

Fotoperiodisme i poesia al CCCB

Coincidint amb la Nit dels Museus, el CCCB acull el Poetry Slam Barcelona de 21 a 23h. Es tracta d’un recital de poesia improvisada, al més pur estil de les ‘batalles de galls’ de rapers, on poetes i poetesses pugen dalt de l'escenari i es baten en duel per aconseguir la millor puntuació del públic. Al mateix espai podràs veure dues de les exposicions més destacades de la temporada: ‘Llum negra’ i el ‘World Press Photo 2018’.

 

 Dansa i història urbana al Museu Etnològic de Barcelona

Dansa i història urbana al Museu Etnològic de Barcelona

Quina ocasió millor que la Nit dels Museus per aventurar-te a descobrir tots els secrets de la ciutat de Barcelona? ‘Sentir el patrimoni’ i ‘Les cares de BCN’, les dues exposicions que trobaràs al Museu Etnològic, t’ofereixen la possibilitat de fer-ho a través d'objectes, imatges i continguts audiovisuals que evidencien la transformació cultural que hem viscut com a societat al llarg dels segles. Entre les 20:30h i les 22:30h, aquest espai es convertirà en escenari d’ ‘A vore’, una proposta conjunta de dansa i música presentada per La Caldera.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES