fb

COMPARTEIX

Recomanacions
28 D'ABRIL DEL 2018 per TRESC

Per redescobrir la història, per gaudir de l’art, per aprendre més sobre civilitzacions properes i llunyanes... Segur que se t’acudeixen desenes de raons per passar un matí o una tarda de primavera en un museu. Per això et portem una selecció de 6 exposicions que no et pots perdre, tant si ets de passar-te hores contemplant quadres com si prefereixes manipular i experimentar. Cadascuna d’elles obre la porta a noves maneres de viure la cultura, l’art i la ciència. No te les perdis!

 ‘La llum negra: tradicions secretes de l’art dels anys cinquanta’ al CCCB. A partir del 16 de maig.

‘La llum negra: tradicions secretes de l’art dels anys cinquanta’ al CCCB. A partir del 16 de maig.

Cita obligatòria per als amants de l’art contemporani. L'exposició fa un repàs a hàbits, tradicions i rutines dels artistes del segle XX que sovint han passat desapercebudes a la crítica i al gran públic. A través d'instal·lacions, pintures, documents i fotografies, l'espectador penetra en els universos creatius d'artistes com Antoni Tàpies, Joseph Beuys o Agnes Martin, entre d'altres.  En algunes de les seves obres es deixa entreveure la influència de l’esoterisme. Segons el comissari de l’exposició, l’escriptor Enrique Juncosa, allò desconegut segueix suscitant un gran interès perquè vivim en un món “inquiet i insatisfet”, que busca respostes en el misteri.

 

 ‘Disney. L’art d’explicar històries’ a Caixafòrum. Fins al 24 de juny.

‘Disney. L’art d’explicar històries’ a Caixafòrum. Fins al 24 de juny.

Disney. L’art d’explicar històries’ és una de les exposicions més esperades d’enguany. Reviu la teva infantesa – o, fins i tot, la dels teus fills o els teus nets! – a través dels esbossos, aquarel·les i dibuixos que van precedir les pel·lícules més famoses de Disney. L’exposició abraça des d’’El barco de vapor Willie’ (1928), la primera producció dels estudis d’animació, fins a èxits més recents, com ‘Frozen’ (2013). També recupera detalls interessants de la vida de Walt Disney, que abans de dedicar-se a l’animació va ser dibuixant de vinyetes publicitàries i voluntari de la Creu Roja durant la Primera Guerra Mundial.

 

 ‘La cuina de Picasso’ al Museu Picasso. A partir del 20 de maig.

‘La cuina de Picasso’ al Museu Picasso. A partir del 20 de maig.

Qui avisa no és traïdor: no vagis a veure aquesta exposició amb la panxa buida! En les més de 200 obres que la conformen podràs comprovar per tu mateix com d’important era el menjar per a Pablo Picasso, tant a títol personal com des del punt de vista artístic. La cuina és, de fet, un tema recurrent a l’obra del pintor, que concebia la gastronomia com la síntesi perfecta entre cultura i instint. Hi ha prevista la intervenció de Ferran Adrià, que establirà paral·lelismes entre el sentit gastronòmic picassià i la creació culinària contemporània. Una combinació única que no et pots perdre!

 

 ‘Tutankhamon, història d’un descobriment’ al Museu Egipci de Barcelona. Fins al 21 de juny.

‘Tutankhamon, història d’un descobriment’ al Museu Egipci de Barcelona. Fins al 21 de juny.

Segur que has sentit a parlar de la presumpta maledicció que pesa sobre la tomba del faraó egipci Tutankhamon. Però què hi ha de veritat i què hi ha de ficció en aquesta història? Qui van ser els seus descobridors i com van arribar a conèixer on s’amagava la que és, a dia d’avui, una de les troballes més importants de l’antic Egipte? No deixis escapar l’oportunitat de conèixer a fons l’expedició de Howard Carter a la Vall dels Reis... si és que no tens por de la maledicció! Ah, i al Museu Egipci tens un 2x1 amb el carnet del TR3SC! 

 

 ‘GU-INNO-VART’ al Museu de la Música. A partir del 7 de juny.

‘GU-INNO-VART’ al Museu de la Música. A partir del 7 de juny.

Sabies que enguany se celebra l’ #AnyGuinovart, en homenatge als deu anys de la mort del pintor? Josep Guinovart va ser un dels principals exponents de l’informalisme a Catalunya, a títol individual i com a membre del grup artístic Dau al set. A més d’un excel·lent dibuixant, Guinovart era un gran aficionat a la música. En un immens esforç artístic per representar les melodies a través dels colors i els traços, el català va reinterpretar en suport plàstic un preludi de Chopin, l’'Aïda' de Verdi o les improvitzacions del pianista de jazz Carles Santos. Trobaràs aquestes obres i moltes més al Museu de la Música de Barcelona on, per cert, tens un avantatge permanent com a soci del TR3SC!

  ‘Oceans, l’últim territori salvatge’ al Museu Blau. Fins al 14 de setembre.

‘Oceans, l’últim territori salvatge’ al Museu Blau. Fins al 14 de setembre.

El documental Oceans’ ha descobert els secrets de les profunditats marines a desenes de milers d'espectadors d'arreu del món des de la seva estrena l'any 2009. En aquesta exposició podràs gaudir de 480 hores inèdites d’aquest llargmetratge, projectades en catorze pantalles d’alta definició i una d’interactiva. A través de dispositius interactius i rèpliques d’animals a escala real, coneixeràs més detalls sobre els mons submarins que l’equip d’‘Oceans’ va explorar al llarg dels 7 anys que va durar el rodatge. La cinta també fa un repàs a la crítica situació mediambiental en què es troben els cinc grans oceans de la Terra.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES