fb

COMPARTEIX

Els museus de Barcelona no es podien quedar al marge de la celebració de les Festes de Santa Eulàlia, la patrona de la ciutat. L’edició d’enguany, la trenta-cinquena, és una de les més compromeses amb la cultura i la història municipals: més de trenta museus i espais culturals obren les seves portes al gran públic del 9 al 18 de febrer. Aprofitant la festa major, molts organitzen tallers, activitats i visites pensades per redescobrir totes les cares de la ciutat en ocasió de les festes de la seva patrona. Te’n presentem la millor selecció!

 Arts Santa Mònica: un espai avantguardista

Arts Santa Mònica: un espai avantguardista

Has sentit mai a parlar de les narratives transmèdia? T’interessa saber com poden combinar-se la música, les noves tecnologies i el vídeo per explicar una història? Arts Santa Mònica és el teu lloc. Fins al 18 de febrer, hi podràs veure les millors peces de l’última edició del festival Eufònic, tot un referent en arts sonores i visuals.

QUAN? Fins al 18 de febrer · De dimarts a dissabtes d'11 a 21 h i diumenges d'11 a 17 h

 Què hi ha després de la fi del món? Descobreix-ho al CCCB

Què hi ha després de la fi del món? Descobreix-ho al CCCB

Les vuit instal·lacions immersives de ‘Després de la fi del món’ plantegen a l’espectador una pregunta sobre el futur: estem vivint la fi d’una civilització i el naixement d’una altra? No és, en realitat, una pregunta nova. Tal com es desprèn dels treballs dels filòsofs, escriptors i artistes que aplega aquesta exposició, l’ésser humà sempre s’ha preguntat cap on va, i d’on ve. Atreveix-te a cercar respostes al CCBB.

QUAN? Diumenge 18 de febrer d'11 a 20h

 Les joies de la corona de les arts visuals, a Fabra i Coats

Les joies de la corona de les arts visuals, a Fabra i Coats

El panorama de les arts visuals a Catalunya és ric i divers, i no sempre tenim prou temps per estar al cas de totes les novetats. Però la mostra ‘Matèria Primera’ hi posa solució. Aquesta exposició recull el mapa “d’alguns dels projectes i obres més significatius produïts a casa nostra en els darrers anys”, expliquen els seus creadors.

QUAN? Dissabte 17 de febrer, de 12 a 20 h, i diumenge 18 d'11 a 15h

 La cultura popular barcelonina, al Museu Etnològic

La cultura popular barcelonina, al Museu Etnològic

La cultura del carrer també és cultura en majúscules. Això és el que reivindica el Museu Etnològic de Barcelona, dedicat a les tradicions que formen part de la vida dels barris de la ciutat. Res com celebrar les festes d’hivern de la patrona visitant ‘Les cares de Barcelona’, l’exposició referent del centre. El seu comissari és l’escriptor i antropòleg Adrià Pujol i Cruells.

QUAN? Diumenge 18 de febrer de 10 a 20h

 Foto Colectània: música, fotografia i vinils

Foto Colectània: música, fotografia i vinils

Al llarg de la història de la música, les portades d'alguns discos han arribat a ser tan coneguts com les seves cançons. Descobreix-les a ‘Total Records. Vinils i fotografia’, una exposició que arriba a la Fundació Foto Colectània després de passar per Arlés, Zurich i Berlin. Hi trobaràs un recull de les portades dels àlbums dels artistes més destacats del segle XX: dels Rolling Stones a Milles Davis, passant per Madonna, Iggy Pop o Björk. 

QUAN? Diumenge 18 de febrer d' 11 a 15h

 El Pavelló Mies van der Rohe, obert a tothom

El Pavelló Mies van der Rohe, obert a tothom

Inspirat en la màxima del 'menys és més', el Pavelló Alemany és un dels espais més representatius del racionalisme arquitectònic a Europa. El vidre, el marbre i l’acer són els materials estrella de l’edifici, que va ser dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe com a part de l’Exposició Universal de Barcelona de l'any 1929. Aprofita la jornada de portes obertes i visita’l de franc!

QUAN? Diumenge 18 de febrer. Visites guiades cada mitja hora, de 11:00 a 13:00.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES