fb

COMPARTEIX

Recomanacions
1 DE GENER DEL 0001 per Club TR3SC

Els carrers de Barcelona estan plens de vida i històries que s’amaguen entre els racons d’una de les metròpolis més estimades arreu. Referencials obres d'arquitectura, des de les esglésies gòtiques fins als edificis modernistes, la ciutat comtal és una atracció per la seva pulsació artística i històrica i pel bullici dels seus carrers. Et proposem divereses  rutes molt diferents però amb un element en comú: totes elles et descobriran una perspectiva de Barcelona que no havies imaginat.

 Ruta per la Barcelona terrorífica i nocturna

Ruta per la Barcelona terrorífica i nocturna

A totes les ciutats del món s’hi ha comès brutals assassinats que guarden històries aterridores. I Barcelona no n’és menys.

Si ets amant de les històries per no dormir, de por i misteri, aquesta és la teva ruta. Amb l'acompanyament d’un guia podràs conèixer els fets i els episodis més dramàtics que han esdevingut a la capital catalana. Esgarrifa't amb els relats sobre els assassinats comesos per la Vampira del Raval, descobreix els secrets que amaga la Fossa dels Condemnats o la tenebrosa història dels templers.

 El modernisme a Barcelona

El modernisme a Barcelona

Si pensem en quin període artístic defineix Barcelona, aquest, clarament, és el modernisme. Casa nostra és la ciutat amb més edificis i art modernista del territori nacional.

La Pedrera, la Casa Batlló o l’espai gastronòmic El Nacional són algunes de les construccions arquitectòniques que podràs veure a través de la ruta de carrer planificada per l’Associació Cultural d’Història de Catalunya. A més, coneixeràs les vides i curiositats dels arquitectes modernistes més reconeguts.

 Secrets de Ciutat Vella

Secrets de Ciutat Vella

T’agrada l’art, la història o l’arquitectura? T’agrada Barcelona? Doncs aquest és el teu itinerari!

El barri del Raval, ple de contrastos, el Born, modern i actual, i el Gòtic, monumental, és per on passejaràs acompanyat d’un guia amb qui podràs reflexionar sobre els canvis que ha sofert Barcelona, ciutat que compta amb més de 2000 anys d’història.

Deixa’t seduir per carrers tan importants com les Rambles, el carrer Hospital o del Carme, així com edificis emblemàtics tan coneguts com el mercat de la Boqueria i l’Hospital de la Santa Creu.

Riosta: Visita als terrats de Santa Maria del Mar

Riosta: Visita als terrats de Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar és la joia arquitectònica del gòtic català a Barcelona, construïda durant el segle XIV. Per la seva majestuositat ha sigut objecte de diferents novel·les com ‘El joc de l’àngel’ de Carlos Ruiz Zafón i ‘L’església del mar’ d’Ildefonso Falcones.

Aquesta visita guiada és única i es fa en un grup reduït que et permet conèixer la basílica des d’una perspectiva inèdita, passejar pels seus racons amb tranquil·litat i el més bonic, contemplar la ciutat des de la terrassa.

 Hiscat: Jueus i Barcelona a través de la història

Hiscat: Jueus i Barcelona a través de la història

Endinsant-nos pels laberíntics carrers de la Ciutat Vella, reviurem l’època d’esplendor dels jueus a Barcelona, els segles XII i XIII, passant per les diferents vicissituds que varen haver de patir fins a la seva expulsió definitiva l’any 1492. Així mateix, coneixeràs la mala fortuna dels qui es negaren a marxar: els conversos. Finalment, veurem a Barcelona alguns punts d’esperança per a aquells qui fugien dels horrors del feixisme.

En aquesta ruta t’esperen lluites aferrissades per la supervivència davant del poder de l’Església; reconeguts banquers, metges, savis, astrònoms i teòlegs; reis de la Corona d’Aragó protectors dels jueus, així com malvats inquisidors cristians i, també, ja en ple segle XX, com el nazisme va convertir les seves vides en un malson.

 Cultruta Born, secrets i llegendes

Cultruta Born, secrets i llegendes

Un itinerari per la zona menestral per excel·lència de Ciutat Vella, recuperant el dia a dia d'artesans i comerciants. Descobrirem secrets de la petita història dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera que amaguen els seus carrerons, placetes i racons.

Ho viurem des de les llegendes sobre cavallers enamorats, reis castigats, màrtirs i hostalers. Conèixer aquesta tradició oral ens permetrà reviure aquelles realitats passades i màgiques amb els mateixos ulls dels seus protagonistes.

 


per  Club TR3SC

ÚLTIMS ARTICLES