fb

COMPARTEIX

Els carrers de Barcelona estan plens de vida i històries que s’amaguen entre els racons d’una de les metròpolis més estimades arreu. Referencials obres d'arquitectura, des de les esglésies gòtiques fins als edificis modernistes, la ciutat comtal és una atracció per la seva pulsació artística i històrica i pel bullici dels seus carrers. Et proposem 5 rutes molt diferents però amb un element en comú: totes elles et descobriran una perspectiva de Barcelona que no havies imaginat.
 

 La Plaça del Diamant

La Plaça del Diamant

Mercè Rodoreda és, sens dubte, l’escriptora més coneguda de la literatura catalana. Obres com ‘Mirall trencat’ o ‘La plaça del Diamant’ han estat traduïdes a més de 30 idiomes d’arreu del món. D’aquesta última neix la ruta que ha organitzat Literat Tours.

Durant unes dues hores podràs passejar pel barri de Gràcia, on transcorre la novel·la que configura una crònica fidel de la Barcelona de postguerra i de com aquesta va marcar la vida dels barcelonins. Descobriràs, doncs, els carrers i places que conformen l’ambient on viuen els personatges d’en Quimet, la Colometa i l’Antonio, entre d’altres.

Quan pots fer-la? Diumenge 29 d’octubre.

 Ruta per la Barcelona terrorífica i nocturna

Ruta per la Barcelona terrorífica i nocturna

A totes les ciutats del món s’hi ha comès brutals assassinats que guarden històries aterridores. I Barcelona no n’és menys.

Si ets amant de les històries per no dormir, de por i misteri, aquesta és la teva ruta. Amb l'acompanyament d’un guia podràs conèixer els fets i els episodis més dramàtics que han esdevingut a la capital catalana. Esgarrifa't amb els relats sobre els assassinats comesos per la Vampira del Raval, descobreix els secrets que amaga la Fossa dels Condemnats o la tenebrosa història dels templers.

Quan pots fer-la? Divendres 6 i 20 d’octubre.

 El modernisme a Barcelona

El modernisme a Barcelona

Si pensem en quin període artístic defineix Barcelona, aquest, clarament, és el modernisme. Casa nostra és la ciutat amb més edificis i art modernista del territori nacional.

La Pedrera, la Casa Batlló o l’espai gastronòmic El Nacional són algunes de les construccions arquitectòniques que podràs veure a través de la ruta de carrer planificada per l’Associació Cultural d’Història de Catalunya. A més, coneixeràs les vides i curiositats dels arquitectes modernistes més reconeguts.

Quan pots fer-la? Dissabtes 14 d’octubre, 11 de novembre i 9 de desembre.

 Secrets de Ciutat Vella

Secrets de Ciutat Vella

T’agrada l’art, la història o l’arquitectura? T’agrada Barcelona? Doncs aquest és el teu itinerari!

El barri del Raval, ple de contrastos, el Born, modern i actual, i el Gòtic, monumental, és per on passejaràs acompanyat d’un guia amb qui podràs reflexionar sobre els canvis que ha sofert Barcelona, ciutat que compta amb més de 2000 anys d’història.

Deixa’t seduir per carrers tan importants com les Rambles, el carrer Hospital o del Carme, així com edificis emblemàtics tan coneguts com el mercat de la Boqueria i l’Hospital de la Santa Creu.

Quan pots fer-la? 30 de setembre, 8, 22 i 28 d'octubre

 Visita als terrats de Santa Maria del Mar

Visita als terrats de Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar és la joia arquitectònica del gòtic català a Barcelona, construïda durant el segle XIV. Per la seva majestuositat ha sigut objecte de diferents novel·les com ‘El joc de l’àngel’ de Carlos Ruiz Zafón i ‘L’església del mar’ d’Ildefonso Falcones.

Aquesta visita guiada és única i es fa en un grup reduït que et permet conèixer la basílica des d’una perspectiva inèdita, passejar pels seus racons amb tranquil·litat i el més bonic, contemplar la ciutat des de la terrassa quan s’amaga el sol i cau la nit.

Quan pots fer-la? Fins a finals d’any.

 ‘Bonus Track’: 48 OpenHouse Barcelona

‘Bonus Track’: 48 OpenHouse Barcelona

Està al caure el 48h Open House Barcelona, una iniciativa amb l’objectiu de fer viure l’arquitectura i la ciutat de forma didàctica.

Aquest esdeveniment va sorgir el 1992 a Londres i des de llavors s’està exportant la idea arreu del món: Nova York, Roma, Buenos Aires, Bilbao i fins a 31 ciutats més. L’any 2010 va arribar a la nostra ciutat. La setena edició obre uns 200 edificis i espais històrics que podran ser visitats i recorreguts de la mà d’un guia voluntari –la majoria estudiants d’història i història de l’art–.

No perdis l’oportunitat de visitar edificis emblemàtics de la ciutat com l’Arc del Triomf, el palauet del Col·legi d’Advocats, el port de Barcelona, el Campus de la Vall d’Hebron, i fins a 200 més.

Quan pots fer-la? 21 i 22 d’octubre.


per  Club TR3SC

ÚLTIMS ARTICLES