fb

COMPARTEIX

El fred ja no és una excusa perquè et quedis a casa mirant la tele. Moltes són les exposicions que finalitzen els mesos que vénen i no podem permetre que marxin sense que abans les hagis vist. Nosaltres hem fet una guia amb 4 propostes (que en realitat són 8) a diferents museus i espais de Barcelona, presents entre finals d’hivern i principis de primavera, per a tots els bojos de l’art. Si ets dels que et vas proposar consumir més art amb el canvi d’any, aquest article és per a tu. Si no és així, també és per tu. Entenent que no podràs anar a veure-les totes el mateix dia, tens les exposicions en ordre cronològic. Comencem!

 

‘MITOLOGÍAS’, al Museu Picasso (fins al 19/03)

Foto: Hércules (1980). Museu Picasso

Sabies que Picasso era un fan de la mitologia? Tu també estàs captivat per aquest món? Mitologías és una obra gràfica de la col·lecció del Museu on el famós pintor Pablo Picasso va gravar desenes d’escenes i personatges de la mitologia grecoromana. Perquè et facis una idea, Picasso va immortalitzar una successió de protagonistes encapçalats per divinitats com Hèrcules, Apol·lo o Zeus, seguit d’éssers fantàstics com centaures o muses, i també personatges que tenien a veure amb diferents mites, sigui el Minotaure o Cèfal, entre d’altres. A partir de diferents tècniques com la litografia, aiguafort, o la punta seca, Picasso fusiona tot el seu talent creatiu amb la narració i la història de diferents episodis mitològics, convertint el seu treball, alhora, en un mite.

 

‘1000 m2 DE DESIG’, al CCCB (fins al 19/03)

Foto: CCCB*

*Amb el carnet del TR3SC, 20% de descompte permanent per entrada al CCCB.

Mateix dia de clausura de l’anterior exposició i temàtica semblant. Si bé és cert que a Mitologías et podràs trobar amb capítols i històries que puguin parlar de sexe, a 1.000 m2 de desig es parla de sexualitat i arquitectura, o d’arquitectura i sexualitat, com ho prefereixis tu. El fet és que l’exposició investiga com s’han projectat, construït i imaginat els espais per al sexe en la societat occidental des del segle XVIII. A través d’unes 250 peces, entre les quals hi ha dibuixos, maquetes i altres materials, la proposta mostra com l’arquitectura ha contribuït al control del comportament i la creació dels estereotips de gènere, des dels refugis llibertins fins a l’arquitectura de Playboy

 

 

‘AFTERMATH, L’arquitectura més enllà dels arquitectes’ (fins al 26/03)

Foto: Arts Santa Mònica

Igual que 1.000 m2 de desig, aquesta exposició també està relacionada amb el món de l’arquitectura. El quid d’aquesta exposició és la investigació de les diferents maneres d’explicar i investigar aquest tipus d’art, defugint del típic retrat del moment zero, quan l’edifici ja està acabat però encara no hi intervé ningú. De fet el que s’ha volgut aconseguir ha estat la unió entre els llenguatges arquitectònic i cinematogràfic, apropant-s'hi des de la perspectiva de l’usuari. Tot el material confeccionat ve de la darrera edició de la Biennal de Venècia sobre arquitectura. Les obres es projecten en vitrines translúcides i s’adrecen sobretot a un espectador analític i reflexiu.

Per altra banda, hi ha dues exposicions més a l’Arts Santa Mònica, Caminar sobre gel que vol ensenyar al món el camí que va recórrer Werner Herzog entre Munic i París per visitar una amiga seva. 

La tercera és ‘Decoding: Zoom in Design. Zoom in Design desgrana els resultats de Decoding, un projecte que va engegar l’Escola universitària de Disseny i Enginyeria ELISAVA. L’exposició pretén fer reflexionar sobre la investigació en disseny avui dia. 

 

‘GELATINA DURA, Historias escamoteadas de los 80’ (fins al 19/03)

 

Foto: MACBA*

*Amb el carnet del TR3SC, 50% de descompte permanent per entrada al MACBA

El MACBA ofereix amb aquesta exposició una altra mirada sobre el període d’Espanya comprès entre el 1977 i el 1992 vist des d’una perspectiva actual. A través d’un seguit de publicacions, revistes, còmics i algunes obres, el projecte posa un accent àcid sobretot a la regeneració democràtica que va “patir” el país a la dècada dels 80. Anys abans el moviment underground ja havia constituït una mirada contracultural a tall d’ironia i qüestionament polític. Als anys 80 va servir ajudar al país a passar pàgina després de la dictadura. L’exposició es basa en aquest fil.

Per a ajudar-te a entendre Gelatina Dura, paral·lelament a l’exposició, i amb col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, hi ha un cicle de cinema en el qual es presenten diferents ficcions que rescaten aquest esperit viscut als 80. Val molt la pena!

I per si disposes de més temps, aprofites i passes també per ‘Miralda Madeinusa’, una altra exposició del MACBA, que en aquest cas documenta per primera vegada els 14 projectes que va fer l’artista català Antoni Miralda als Estats Units.


per TR3SC

ÚLTIMS ARTICLES

fac