3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Museu Episcopal de Vic
Museu Episcopal de Vic
Museu Episcopal de Vic
Museu Episcopal de Vic
Museu Episcopal de Vic

Museu Episcopal de Vic

  • Avantatge permanent
  • Museu Episcopal de Vic - Vic
7€
50%
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS

Reserva les teves
entrades a taquilla

Més informació

DESCRIPCIÓ

El Museu Episcopal de Vic conserva una de les millors col·leccions d'art medieval amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d'orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l'art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons de valor excepcional s'exhibeix en un edifici contemporani situat al costat de la Catedral, en ple centre històric de Vic.
L'exposició permanent del Museu segueix un ordre cronològic i estilístic en cadascuna de les col·leccions que conserva. La col·lecció d'arqueologia abraça un ampli marc cronològic, des de la prehistòria fins a l'antiguitat tardana i l'època altmedieval.
Seguidament trobem el lapidari, que conté obres realitzades en pedra des del romànic fins al barroc. Les sales del romànic i del gòtic acullen les obres més preuades i que han projectat el Museu més enllà de les nostres fronteres. D'època romànica destaquen el davallament d'Erill la Vall i el baldaquí de la Vall de Ribes així com un important conjunt de frontals d'altar. De la col·lecció del gòtic sobresurten la Marededéu de Boixadors, el retaule de la Passió de Bernat Saulet i les obres dels millors pintors catalans d'aquest període, com Pere Serra, Lluís Borrassà, Bernat Martorell i Jaume Huguet.
La creació d'un espai excepcional que recorda les formes arquitectòniques dels nostres patis gòtics, permet una contemplació òptima dels magnífics retaules gòtics de Santa Clara i de Guimerà, obra de Lluís Borrassà i de Ramon de Mur respectivament.
La col·lecció de teixit i indumentària litúrgica ens mostra la seva evolució des del segle III fins al segle XX. Aquest àmbit acull el pal·li de les Bruixes, entre d'altres obres d'innegable valor històric i artístic.
El vidre, la pell, l'orfebreria i la ceràmica ens ofereixen un recorregut per la història de l'art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Espais    Històric

ENTRADES

Taquilles

ADREÇA

Plaça Bisbe Oliba, 3
08500 - Vic

Museu Episcopal de Vic
Plaça Bisbe Oliba, 3, 08500 Vic

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX