3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Tartufo

Tartufo

  • Del 28 de juny al 10 de juliol
  • Teatre Goya - Barcelona
REGAL CLUB
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

La versió d'un clàssic que ens adverteix contra la hipocresia, la falsa beateria i les males intencions que amaga, posada al dia i protagonitzada per un Pepe Viyuela que demostra la seva gran versatilitat interpretativa.

El Tartuf, o l'impostor de Molière va ser estrenat l'any 1669 a França i sovint s'ha representat com un drama amb final feliç. Ernesto Caballero, destacat nom de l'escena que s'ha fet càrrec d e crear i dirigir aquesta versió, ens la presenta aquest cop clarament com una comèdia, aprofitant així les qualitats que en aquest camp té l'actor protagonista, Pepe Viyuela. Amb la seva versatilitat en escena, l'actor i la resta de la companyia defensen una versió del clàssic sense dur vestits d'època que, tot i això, estaran presents a l'escenari. Tot per explicar la història, perseguida en el seu dia per la censura, de Tartuf, un fals beat que s'ha acostat a Orgon i se n'ha convertit en director espirit ual. No ho fa amb finalitats desinteressades sinó per tal de fer-se amb la fortuna del burgès i, de passada... mirar de casar - se amb la seva filla mentre prova de seduir la dona del seu suposat amic... De què serà capaç aquest engalipador quan es vegi dese mmascarat i quedi clar que la seva pietat religiosa i beateria no són res més que una màscara? Ho veureu en aquesta versió renovada d'aquest clàssic que parla sobre uns mentiders i ensarronadors que, avui, segueixen existint exactament igual que en temps d e Molière. La firma Ernesto Caballero, director de Lantia Escénica, dramaturg i gestor teatral que va ser director del Centro Dramático Nacional, professor d'interpretació a la Real Escuela Superior de Arte Dramático i director associat del Teatro de La Ab adía. Nomenat l'any 2019 Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres pel ministeri de Cultura francès, entre els seus últims muntatges hi ha La autora de las meninas (2017; com autor i director), El jardín de los cerezos (2019), de Txékhov, i Madre Coraj e y sus hijos (2019), de Bertolt Brecht.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMolière
DireccióErnesto Caballero
Durada1h 40min
Intèrprets:Pepe Viyuela / Paco Déniz / Silvia Espigado / Germán Torres / María Rivera / Estíbaliz Racionero / Javier Mira / Jorge Machín

COMPARTEIX

INFORMACIÓ

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Regal Club    Arts escèniques

ADREÇA

C/ Joaquín Costa, 68
08001 - Barcelona

Teatre Goya
C/ Joaquín Costa, 68, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX