3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Llibres: Diagonal, L'enigma Perucho i No soc aquí

Llibres: Diagonal, L'enigma Perucho i No soc aquí

  • Fins exhaurir existències.
REGAL CLUB
Per a socis
  • PREMIUM

DESCRIPCIÓ

Diagonal, de Lluís Balsells (Trípode)

Camile, la protagonista d'aquesta novel·la, és professora de literatura a París i es traslladarà a Barcelona, entre d'altres raons, amb la idea de saber més de la seva àvia catalana que va fugir a França durant la Guerra Civil. Un cop instal·lada, es deixarà submergir en els plaers que li ofereix la ciutat; coneixerà un home inquietant i contradictori i s'instal·larà en un pis a la Diagonal (antiga adreça de l'àvia exiliada), des d'on acabarà descobrint un passat familiar que mai li havia estat revelat i que actuarà sobre ella com un revulsiu per reinterpretar i encarar la seva pròpia existència.

L'enigma Perucho, de Jordi Cervera (Bambú)

L'any 2052 l'ordre mundial ja no és el que era. Un nou Imperi otomà, governat pel sultà Mehmed IX, domina Occident després d'haver guanyat la Guerra Poètica, lliurada amb un virus letal i molt destructiu. Europa ha quedat devastada i amb molt poca població. El poder es mesura en la possessió de llibres antics, complicats i perillosos d'aconseguir, una tasca que només poden fer el Caçadors de Llibres. El millor és l'Alfred Muntaner, un barceloní exiliat que va conèixer Perucho al taller d'enquadernació del seu pare i que amaga una gran erudició i molts, molts secrets.
El jove Giorgio l'acompanya de cacera. Han d'aconseguir un llibre únic i per trobar-lo han de creuar la Mediterrània, tornar als orígens, a una ciutat perillosa, letal però també plena de records i de possibilitats de canviar el present i el futur.
L'arribada al port de Barcelona es tanca amb un mort i, a partir d'aquell moment, s'obre una espiral de perills, d'intrigues, d'aventures, de llibres perduts, de documents secrets i de descobriments de tota mena. Han de trobar el llibre però hi ha molta gent disposada a impedir-ho. Un ritme frenètic que creix fins arribar a un desenllaç que va molt lligat a la sorpresa i al misteri.

No soc aquí, d'Anna Ballbona (Anagrama) 5È PREMI LLIBRES ANAGRAMA DE NOVEL·LA 2020

Hi ha fronteres que sembla que només s'hagin d'obrir amb un conjur. No són exactament barreres, ni línies rectes, ni fan un tall net. Tampoc són fronteres imaginàries ni portes que franquegin el pas a un món paral·lel, sinó llocs, situacions i circumstàncies ben reals; frontisses entre mons que desapareixen i d'altres que malden per treure el cap. Pot ser que les tinguem aquí al costat, però veure-les, entendre'n els mecanismes i finalment creuar-les pot demanar tota una vida.
La Mila, la narradora d'aquesta novel·la, va néixer a finals dels anys setanta en un barri apartat i mal urbanitzat, encaixonat entre una autopista, un cementiri i un polígon industrial. Filla de pagesos que van haver de canviar el tractor per la cadena de muntatge, en el seu lèxic familiar més remot hi sobresurten els mots pòrtland del ciment amb què van tapar l'era de casa i kennebec de les patates que plantaven a l'hort. Els pares no la duien de vacances ni a sopar a fora, però la portaven a veure un curandero que un dia li va dir que tenia un do que s'aniria manifestant amb el temps.
Ara que espera una criatura, la Mila intenta escatir els motius de l'estranyesa que l'ha acompanyat des de sempre, un ser-hi o no ser-hi, una certa perplexitat cap als propis orígens. Enfilant records i paraules, apama els límits i la força d'aquell món heretat, rememora els seus assajos d'obertura a Barcelona i a París i es pregunta què ha perviscut de tot allò en ella i què transmetrà a la seva filla. Amb una prosa de dring cristal·lí i un punxant sentit de l'humor que oscil·la entre la tendresa i la mala llet, Anna Ballbona ha escrit una inusitada novel·la de frontera, l'autoretrat d'una dona que troba la seva veu.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ

DATA

Fins exhaurir existències.

CATEGORIES

Regal Club    Pack de Llibres

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX