3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Les fades de Cottingley

Les fades de Cottingley

  • Sala Fènix - Barcelona
8€
6€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Fa més d'un segle, cap el 1917, en la petita localitat de Cottingley a Anglaterra, unes nenes de 16 i 10 anys van crear unes fotografies amb la misteriosa presència de fades del bosc. Aquestes fotografies que les nenes, l'Elsie i la Frances, defensaven com a reals va despertar la curiositat i l'interès de molta gent. L'escriptor Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes, va quedar fascinat i va publicar un article a l'Strand Magazine que va titular ¿Hadas Fotografiadas: un suceso memorable". La notícia i el relat sobre les fades va donar la volta al món i va mobilitzar centenars de visitants que volien viure en directe aquell estrany fenomen. El bosc de Cottingley, amb el seu rierol, va deixar de ser un lloc tranquil per convertir-se en un destí turístic molt desitjat.

La historia de la Frances i l'Elsie ha sigut el punt de partida perquè la senyoreta Clips i el seu caniche Cotten ens expliquin aquesta història fascinant a través d'ombres i de la màgica llum del retroprojector.

La senyoreta Clips es veu amb la dificultat que no sap prou anglès com per comunicar-se amb el seu caniche Cotten i necessita dels seu públic més expert en l'idioma per ajudar-la.

Una peça teatral on el joc és constant per tal de despertar la curiositat dels petits espectadors i que puguin anar construint la historia a través de diferents estímuls sensorials. Les llanternes numerades que tindrà el públic durant la funció interactuaran amb els protagonistes de la història per tal de desvetllar el misteri de les fotografies de les fades de Cottingley.

El concepte

L'espectacle està pensat per a nens a partir de 5 anys i fins a 12. S'adreça la història d'una manera molt visual pels més petits i amb contingut documental per l'edat mes avançada. El tractament de les escenes acompanyades de les imatges del retroprojector obren un llenguatge poètic i visual que ajuda a estimular la imaginació dels petits espectadors.

Les projeccions d'un cel estrellat al sostre de la sala sorgeix d'un projector dins del cofre misteriós que hi ha a escena. L'impacte visual i la interacció amb les llanternes que creen ombres i formes amb les mans dels espectadors fan fluir una interacció constant que fa que la peça estigui viva i en moviment continu.

Al final de l'espectacle obrim els ulls al món de la màquina fotogràfica i la seva evolució al llarg del temps. Realitzem un taller d'ombres amb les llanternes, revelant algún secret més sobre les misterioses fotografies de les fades de Cottingley.

FITXA TÈCNICA

AutoriaAlicia Zamora i Pere Cabaret
Durada40 minuts
Intèrprets:Alicia Zamora i Pere Cabaret

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del Tresc

ADREÇA

Carrer Riereta 31
08001 - Barcelona

Sala Fènix
Carrer Riereta 31, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Punts de Venda: Compra les teves entrades a través del Tresc

Edats recomanades: +4 anys

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX