fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
El nino

El nino

  • Del 18 de març al 4 d'abril 2021
  • Escenari Joan Brossa
REGAL CLUB
Per a socis
  • PREMIUM
TRUCA
DE DL A DJ
DE 10 A 18H I
DV DE 10 A 14H AL
902 33 90 33

DESCRIPCIÓ

Una dona davant del mar amb la seva parella de tota la vida, un ninot inflable. Ella no pot nedar. Per a ella, ell és real i els seus ulls sense ulls són els únics ulls que pot estimar.

La relació va existir i va durar més de deu mil anys: aquest amor és difícilment degradable, com el plàstic. Com una il·lusió.

L'obra tracta de la patologia de l'anorèxia, entesa aquí en el sentit de símptoma i defensa arran d'un abús patit durant la infància, i explica la tragicomèdia de l'amor impossible i la seva petició inesgotable de trobada i dialèctica amb l'Altre, eternament present i absent.

NOTA DE LA TRADUCCIÓ DE L'OBRA:

El Nino , el text de la jove dramaturga bergamasca Irene Petra Zani, el vaig descobrir en una roda de selecció de textos de joves dramaturgs italians que va tenir lloc a Milà a la tardor de 2018. La xarxa europea Fabulamundi, a la qual està associada la Sala Beckett, presentava una tria de textos que buscaven partners internacionals; jo hi vaig anar com a traductor de part de la Beckett i em vaig enamorar completament d'aquell material. I he de dir que el nivell era molt alt i que hi havia moltes propostes interessants, però per a mi cap de tan singular com aquest text que elabora un tema difícil (els abusos en la infància dins el marc de la família), i és capaç de portar-lo a un tractament poètic i dramatúrgic molt imaginatiu i potencialment molt seductor per a una actriu i també per als espectadors. Vaig traduir el text, un monòleg per a una dona sola amb la presència d'un nino inflable de sex-shop, el vam revisar amb la seva autora, el vaig donar a conèixer a una actriu i una directora que em va semblar que s'hi podien interessar (la menorquina Enka Alonso, esplèndida, que ja coneixia de Dolça Sodoma meva , i la Loredana Volpe, una jove veneçolana, poeta i directora d'escena carregada de talent, que havia conegut com a alumna en un màster de l'Institut del Teatre) i vam aconseguir fer-ne una lectura pública a la Sala Beckett de Barcelona. Amb la seva estrena esperem completar un camí costerut i apassionant.

Joan Casas
(Escriptor, traductor, professor jubilat de l'Institut del Teatre de Barcelona)

FITXA TÈCNICA

AutoriaIrene Petra Zani
DireccióLoredana Volpe
IdiomaEspectacle en català
Intèrprets:Enka Alonso

COMPARTEIX

INFORMACIÓ

DATA

Del 18 de març al 4 d'abril 2021

IDIOMA

Espectacle en català

CATEGORIES

Regal Club    Arts escèniques

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX