3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Coreofonie

Coreofonie

  • 19 i 20 de juny
  • Teatre Akadèmia - Barcelona
30€
25€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ TRESC:

25€ pels els dies 19 i 20 de juny

***

Amb motiu de la Festa de la Música, acollim l'estrena mundial de la nova creació del virtuós i reconegut pianista, director i compositor italià Francesco Libetta que porta com a títol: Coreofonie. Dos concerts únics i irrepetibles que combinen música i dansa i que comptaran amb un programa exclusiu per a cada vetllada. Pots visualitzar el programa dels concerts aquí.

Sinopsi

El concepte de Coreofonie neix de la idea de Francesco Libetta d'indagar la relació que hi ha entre el gest del músic que crea un so i el gest del ballarí que l'interpreta i l'amplifica visualment. L'activitat va començar l'any 2018 amb un concert que es va celebrar a les Termes de Dioclecià, a Roma, que incloïa peces a quatre mans i una peça per a piano, electrònica i dansa adaptada expressament per Vittorio Montalti.

Des d'aleshores, la formació de compositors italians i nord-americans ha escrit un repertori articulat per a aquest propòsit, amb unes partitures que s'han escrit pensant en la dansa. S'ha rodat una pel·lícula amb el director, autor i operador Anton Giulio Onofri, que inclou peces de Fabio Massimo Capogrosso, Orazio Sciortino i Francesco Libetta, amb coreografies de Stefania Ballone ballades per Christian Fagetti, Stefania Ballone i Giulio Galimberti.

En cadascun dels dos programes se succeeixen grans peces de concert executades únicament per piano (Weber, Ravel, Chopin, Stravinski), en les quals el virtuosisme que s'exigeix del músic en alguns casos fa espectaculars, fins i tot visualment, algunes pàgines i peces en què el gest musical es veu correspost per un contrapunt visual dansat (Sciortino), peces en què el mateix artista utilitza el seu gest com a productor de so i com a projecció visual, i peces en què és el ballarí qui, amb el seu gest, produeix el so que balla (Bussotti).

Es presenten tres peces en primícia absoluta: The Barre, de F. Libetta, Flashover, de C. N. Mason, i Danze immaginarie, de Giampaolo Testoni, interpretades per Carlo Di Lanno.

FITXA TÈCNICA

Direcció d'escenaCoreografia: Stefania Ballone
Direcció musicalMúsica: Stravinskij, d'Avalos, Sciortino, Libetta, Ravel, Chopin, entre d'altres. / Pianista: Francesco Libetta
Intèrprets:Stefania Ballone / Carlo Di Lanno / Christian Fagetti / Christian Greco

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

c/ Buenos Aires, 49
08036 - Barcelona

Teatre Akadèmia
c/ Buenos Aires, 49, 08036 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 19 i 20 de juny

Horari Taquilles: des d'una hora abans de l'inici de la funció

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX