3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària "La ciutat interrompuda" amb Julià Guillamon

Ruta literària "La ciutat interrompuda" amb Julià Guillamon

  • NOVA DATA: 16 de novembre
  • Punt de trobada: Metro Vallcarca - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Parlem amb l'autor de La ciutat interrompuda, Julià Guillamon, sobre aquesta crònica de la Barcelona dels últims vint-i-cinc anys i la transformació històrica que ha viscut la ciutat.

Punt de trobada:

Sobre el llibre

Una crònica de vint-i-cinc anys de Barcelona, entre la contracultura i els Jocs Olímpics, a partir de l'arquitectura, el disseny, el periodisme, l'art, el còmic, la fotografia, el cinema, els costums urbans i, sobretot, la literatura. Novel·les i contes ens guien per la Barcelona dels anys setanta, decrèpita però estimada. Assistim a la seva transformació en una ciutat planificada pels poders públics i els capitals internacionals. Amb l'arribada del turisme massiu, s'ha convertit en una referència en el món global, però molts ciutadans li han girat l'esquena. Publicat originalment el 2001, La ciutat interrompuda és alhora un testimoni personal, un llibre de crítica literària i un document d'història de la cultura. Ara incorpora un nou assaig, El gran novel·loide sobre Barcelona, que passa revista als darrers quinze anys de ficcions urbanes.

Sobre l'autor

Julià Guillamon (Barcelona, 1962) és escriptor. Col·labora habitualment a La Vanguardia com a columnista i crític literari. És autor de dues novel·les: Una de ficció, La Moràvia (2011), i una de no ficció, El barri de la Plata (2018), dues cares de la mateixa moneda. «Un llibre de barri, popular, que a mi personalment m'ha impressionat, diria que m'ha commogut» (Joaquim M. Puyal); «Josep Pla va dir un cop que no s'havia escrit el drama d'una família bilingüe. Ja el tenim» (Amadeu Cuito). Com a crític cultural ha publicat dos llibres sobre els anys trenta, Jamás me verá nadie en un ring. La historia del boxeador Pedro Roca (2014) i L'enigma Arquimbau. Sexe, feminisme i literatura a l'era del flirt (2016), i dues grans cròniques sobre la postguerra, a l'exili i l'interior, El dia revolt. Literatura catalana de l'exili (2008) i Joan Perucho,cendres i diamants: biografia d'una generació (2015).

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Avinguda de la República Argentina, 103, 08023 Barcelona
08023 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX