fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Ruta literària "La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona" amb Alfons Cervera
Ruta literària "La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona" amb Alfons Cervera

Ruta literària "La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona" amb Alfons Cervera

  • Dissabte 29 de juny | 17:00h
  • Punt de trobada: entrada de la Monumental (Carrer de la Marina, 6 - cantonada amb Gran Via) - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
Per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Reserva

DESCRIPCIÓ

Ruta literària sobre "La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona" amb el seu autor, Alfons Cervera, que ens aproparà a fer un exercici de reflexió i recuperació sobre la memòria històrica. Parlarem sobre la música que arribava des de Liverpool, així com d'aquella que provenia dels calabossos de la ciutat comtal.

Sinopsi

El 3 de juliol de 1965 els Beatles van actuar en la Plaça Monumental de Barcelona. Segons l'ambient de l'època, arribaven els cabelluts de Liverpool, el dimoni que enfonsaria en l'infern a la joventut de llavors. No obstant això, en els soterranis de la comissaria situada en el número 43 de la barcelonina Via Laietana, es desenvolupava a la mateixa hora un altre infern molt diferent al que preconitzaven Twist and Shout i les altres cançons d'aquella nit. Dos joves surten del poble de Los Yesares per a assistir al concert i el que es troben no és la cridòria de les graderies acompanyant aquelles cançons sinó l'horror més insospitat. Un dels policies més violents del franquisme representa aquest horror, la crueltat d'un poder que no necessita explicar ni justificar res per a exercir aquesta crueltat amb la impunitat més absoluta. La música dels Beatles sona en les esteses de la plaça mentre una altra música -menys complaent- esclata en la foscor d'un temps que després seria condemnat per la democràcia a l'oblit i al silenci.

Aquesta novel·la d'Alfons Cervera insisteix una vegada més en el que s'ha convertit en el seu principal senyal d'identitat literària: la necessitat de recordar, de fer memòria, de preguntar-nos per un passat infame que mai acaba de passar sinó que continua viu i, a estones, amb la mateixa intensitat de llavors.

Novel·la mereixedora del Premi Túria a la Millor contribució literària 2018.

Sobre l'autor

Alfons Cervera (Xestalgar, 1947) és un escriptor valencià en llengua catalana i castellana, dedicat a gèneres com la novel·la i la poesia. Cervera ha anat elaborant des de finals dels anys noranta una narrativa centrada en la recuperació de la memòria de la Guerra Civil Espanyola. En les seves últimes novel·les mostra una part de la història d'Espanya narrada a través de les veus dels perdedors de la guerra, veus que recullen la supremacia ètica dels represaliats durant el franquisme, oblidats a través del pacte polític de la Transició democràtica espanyola i parcialment reivindicats des de finals del segle XX. La seva reivindicació social està vinculada a l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Dissabte 29 de juny, 17:00h

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles


ds.
29
juny
Ruta literària "La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona" amb Alfons Cervera
17:00 h Punt de trobada: entrada de la Monumental (Carrer de la Marina, 6 - cantonada amb Gran Via)
Barcelona
Ruta literària "La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona" amb Alfons Cervera
17:00 h Punt de trobada: entrada de la Monumental (Carrer de la Marina, 6 - cantonada amb Gran Via) - Barcelona

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX