fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Un, ningú i cent mil
Un, ningú i cent mil
Un, ningú i cent mil
Un, ningú i cent mil

Un, ningú i cent mil

  • del 26 d'abril al 19 de maig
  • Biblioteca de Catalunya - Barcelona
24€
20%
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Com pot una persona desconèixer-se fins a l'extrem? És possible que els altres ens coneguin millor que nosaltres mateixos? Quants Vitangelo Moscarda existeixen, llavors? Un, cap o cent mil? A partir d'una anècdota aparentment trivial i humorística ¿ Vitangelo Moscarda, el protagonista, s'adona gràcies a la seva dona que el seu nas s'està corbant ¿ Pirandello aprofita per a fer una reflexió sobre la identitat i els seus límits. Un procés de recerca, a vegades metafísica i altres vegades ridícula i paròdica, de la veritable essència del jo.

 

Qui soc jo en realitat? Poques preguntes tan senzilles de formular com aquesta han desencadenat més crisis d'identitat. Potser perquè la resposta, l'autèntica resposta, pot fer-ho trontollar tot¿ Aquest és l'abisme on, de forma inesperada, es veu abocat Vitangelo Moscarda (Marc Rodríguez), el protagonista de Un, ningú i cent mil.

Tot comença el dia que la Dida (Laura Aubert), la seva esposa, li diu que té el nas tort. Aquesta observació aparentment banal precipita una reacció cada cop més desmesurada de Vitangelo, que comença obsessionant-se amb la imatge que els altres que tenen d'ell i, posteriorment, s'enfronta a la colossal tasca de descobrir quin és el seu autèntic jo. Si és que n'hi ha només un¿ La profunditat, minuciositat i humor amb què Pirandello descriu l'odissea de Vitangelo Moscarda ens fa seguir-lo sense dubtar pels camins cada cop més delirants i lúcids de l'autoconeixement.

No només això: la confusió de Moscarda pren una dimensió inesperada en la modernitat híper-connectada en què vivim. Perquè en l'època de la virtualitat, de les xarxes, dels perfils¿

Qui soc jo en realitat? Un ningú i cent mil és un espectacle que adapta la novel·la homònima de Luigi Pirandello, escrita el 1925. Una primera versió de l'espectacle es va estrenar durant la primera edició del festival Escenes de Filosofia i Teatre. Les Nits de la Maleta a la Perla, celebrat a la Biblioteca de Catalunya a l'octubre de 2017.

Ferran Utzet

FITXA TÈCNICA

AutoriaLuigi Pirandello
DireccióFerran Utzet
Duradaper determinar
Intèrprets:Laura Aubert i Marc Rodríguez

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

c/ Hospital, 56
08001 - Barcelona

Biblioteca de Catalunya
c/ Hospital, 56, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: del 26 d'abril al 19 de maig

Horari:

de dimecres a divendres a les 20:30h

Dissabtes a les 18h i a les 21h

Diumenges a les 18hLa compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX