fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Gentry
Gentry

Gentry

  • Teatre Modern del Prat - El Prat de Llobregat
10€
30%
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

La gentrificació, aquell procés pel qual els habitants originals d'un barri acaben sent expulsats a causa de la revalorització de la zona, explicat a partir d'un conjunt de testimonis reals reproduïts en escena amb la màxima fidelitat.

Fa uns anys, poques persones sabien què significava el terme gentrificació, un neologisme procedent de l'anglès. Avui, però, no pocs veïns de Barcelona han experimentat les conseqüències d'una tendència que, en posar de moda determinades zones de la ciutat, acaba per expulsar els veïns i substituir-los per classes benestants. Com portar aquesta situació a escena? Mos Maiorum, un col·lectiu de teatre format el 2015 per Alba Valldaura, Mariona Naudin i Ireneu Tranis, ho fa aplicant una tècnica que ja va fer servir en un muntatge anterior, centrat en la temàtica de la immigració i la frontera sud d'Espanya. Era la tècnica coneguda com a Verbatim, que parteix de testimonis autèntics i els reprodueix, amb les errades, els dubtes i les vacil·lacions propis de la vida real, sobre un escenari. Aquest cop repeteixen la mateixa tècnica, però la fan servir en un espai escènic on cap fins i tot el públic, que amb els seus moviments i disposició, adquireix un sentit simbòlic que evoca imatges poètiques d'onades, aglomeracions i carrers, passant així a formar part de la dramatúrgia de l'espectacle.

Una producció del Grec Festival de Barcelona, l'Institut del Teatre i Mos Maiorum. Amb la col·laboració de La Poderosa, Fabra i Coats, L'Estruch-Ajuntament de Sabadell.

Aquest muntatge va obtenir el premi Adrià Gual 2017 concedit per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMarc Villanueva
IdiomaCatalà, castellà, anglès i italià (amb sobretitulació en castellà)
Intèrprets:Mariona Naudin Ireneu Tranis Alba Valldaura

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català, castellà, anglès i italià (amb sobretitulació en castellà)

ADREÇA

Pl. de la Vila, 5
08820 - El Prat de Llobregat

Teatre Modern del Prat
Pl. de la Vila, 5, 08820 El Prat de Llobregat

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX