3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Gers, el cor mosqueter de la Gascunya en Setmana Santa

Gers, el cor mosqueter de la Gascunya en Setmana Santa

  • Del 18 al 22 d'abril
  • Promoviatges - Barcelona
exclusiu
795€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Programa del viatge:

18 d'abril. Dijous.
Punts d'origen - Auch

Sortida a primera hora del matí dels nostres punts de recollida definits en direcció al Gers, terra de mosqueters on vibra el record de d'Artagnan. Dinar. Visitarem el centre històric d'Auch, capital de la Gascunya, que captiva pel seu ambient i ric patrimoni i domina la vall del Gers des del cim d'un turó. Passejarem pels seus carrerons pintorescs amb cases antigues i d'entramats aparents, portes medievals, etc. Destaquem els seus monuments principals, com són la Catedral de Sainte-Marie i l'Escala Monumental amb l'estàtua de d'Artagnan. La Catedral va ser edificada entre els segles XV i XVII, i està inscrita al Patrimoni Mundial de la UNESCO com etapa principal dins dels Camins de Sant Jaume. Un cop passat el portal de la seva bella façana renaixentista, podrem descobrir obres mestres del segle XVI, com són les vidrieres de l'artista gascó Arnaud de Moles o les 113 cadires del cor de roure, on apareixen esculpits més de 1500 personatges, un conjunt veritablement extraordinari. Trasllat a l'hotel de France 3* o similar i temps lliure per acabar de gaudir de la ciutat. Sopar i allotjament a l'hotel.

19 d'abril. Divendres.
Auch - Abadia de Flaran - Condom - Fourcès - Larressingle - Chateau de Cassaigne - Auch
Esmorzar a l'hotel. Sortida cap a l'Abadia de Flaran i visita d'aquesta abadia fundada al 1151 pels monjos d'Escaladieu (Hautes-Pyrénées). Situada a la vall de la Baïse, és una de les abadies en millor estat del sud-oest de França. Els edificis monàstics i els seus jardins, situats al centre d'un parc, són una perfecta il·lustració d'un conjunt cistercenc del segle XII, amb modificacions fins al segle XVII. Continuarem el nostre recorregut cap a l'antiga vila episcopal de Condom, capital de l'Armanyac. Dinar i visita d'aquesta acollidora ciutat que ofereix als visitants un ric patrimoni arquitectònic. Les façanes de pedra i ferro forjat de les seves mansions privades revelen l'estil clàssic dels segles XVII i XVIII i reflecteixen la riquesa dels seus productors d'Armanyac. Seguirem les nostres visites guiades amb la vila circular de Fourcès, amb les seves cases d'entramats de fusta construïdes sobre arcades, i el petit poble fortificat de Larressingle, que classificat entre els pobles més bonics de França, ens submergirà al cor del temps dels cavallers. Finalitzarem amb la visita amb el Château de Cassaigne, antiga residència de camp dels bisbes de Condom. Es tracta d'un celler històric, estretament lligat al seu poble. Durant molts anys, el Château de Cassaigne ha construït una sòlida reputació en el desenvolupament dels productes Armanyac. Abans de la Revolució Francesa, els bisbes ja "cremaven" el vi de les vinyes del castell per fer ¿aygue ardent" (aqua ardens en llatí). És aquest aiguardent que, una vegada envellit, dóna els magnífics Armanyacs del Castell. Completarem la visita amb un tast del seu producte. A l'hora convinguda, retorn a Auch. Sopar i allotjament a l'hotel.

20 d'abril. Dissabte.
Auch - La Romieu - Nérac - Lectoure - Auch

Esmorzar a l'hotel. Avui sortirem en direcció a la Romieu, fundada per dos monjos que tornaven d'un pelegrinatge a Roma, d'aquí el nom "Larromieu", que en gascó significa "Pelegrí". Al segle XIV, el Cardenal Arnaud d'Aux, va fundar la Col·legiata, magnífic exemple d'arquitectura gòtica meridional. Visitarem aquest conjunt extraordinari, amb la seva església d'una sola nau, les seves dues imponents torres, la sagristia adornada amb frescos policromats i el seu claustre amb arcades geminades. Al voltant de la plaça de la ciutat, podrem trobar unes escultures de gats que expliquen la misteriosa llegenda d'Angéline. Continuarem la nostra ruta cap al port de Nérac, un dels ports fluvials més bonics de França. Farem un recorregut guiat en un vaixell típic de fusta, dels creuers Prince Henry, a través del riu Baïse per gaudir del seu encant autèntic i natural. Trasllat a Lectoure i dinar. A la tarda, visitarem aquesta antiga vila gal·loromana, residència principal dels comtes d'Armanyac a l'Edat Mitjana i antic bisbat. Visitarem també l'Atelier del Bleu de Lectoure, on coneixerem l'elaboració i història d'aquest pastís artesanal de color blau, fet en aquesta petita ciutat. A l'hora convinguda, retorn a Auch. Sopar i allotjament a l'hotel.

21 d'abril. Diumenge.
Bassoues - Palmeraie du Sarthou - Lupiac - Lavardens - Auch

Esmorzar a l'hotel. Sortida a primera hora del matí en direcció a la petita bastida de Bassoues. Visitarem aquest poble típic medieval amb les seves fortificacions i gaudirem del seu mercat tradicional. Trasllat i visita de la Palmeraie de Sarthou, premiada amb l'etiqueta de jardí excepcional. Gaudirem d'un passeig per aquest jardí exòtic i, a l'hora convinguda, continuarem el nostre recorregut cap a Lupiac. Dinar. Visitarem aquesta vila, bressol del mosqueter més famós: Charles de Batz de Castelmore, Capità dels Mosqueters del rei Louis XIV, més conegut com D'Artagnan. Visitarem el seu Museu, on ens submergirem en el segle XVII en companyia dels Mosqueters i d'Artagnan. De retorn, visitarem Lavardens, poble medieval bellament restaurat i ple d'encant. Descobrirem els seus bonics carrerons i les restes de les seves muralles. Dins d'aquesta antiga capital militar dels comtes d'Armagnac, es troba l'imponent castell amb el mateix nom, que també visitarem. El castell va ser construït entre els segles XII i XVII i actualment està declarat Monument Històric. Combinant història i cultura, les habitacions del castell, amb paviments únics, acullen exposicions d'art durant tot l'any. Finalitzada la visita, trasllat a Auch. Sopar i allotjament a l'hotel.

22 d'abril. Dilluns.
Auch - Toulouse - Punts d`origen
Esmorzar a l'hotel. Sortida a primera hora del matí cap a Toulouse, la ciutat rosa. Visita guiada d'aquesta ciutat que compta amb un patrimoni excepcional. Des del cor històric de la ciutat fins a la perifèria, trobarem palauets de l'edat d'or del blau pastís, edificis religiosos amb decoracions de totxo i pedra i recintes industrials reconvertits. Destaquem la plaça del Capitole, la Basílica de San Sernin, obra d'art romànica inscrita entre les joies del patrimoni mundial de la UNESCO i el camí que voreja el riu Garonne. Dinar. A l'hora convinguda, retorn als nostres punts d'origen.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Activitats i Rutes    Viatges

ENTRADES

Prereserva a través del web TR3SC ( pagament de paga i senyal en concepte de dipòsit Promoviatges) i pagament posterior de l'import restant del viatge trucant a Promoviatges:

Sabadell: ARIMON, 60-64. 08202 SABADELL. Tel:93 748 43 30

Barcelona: Passeig de Gràcia 55-5è-4a 08007 BARCELONA Tel:93 453 10 14

ADREÇA

Passeig de Gràcia 55-5è-4a
08007 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Serveis inclosos:
* Autocar de llarg recorregut.
* Recollida des de diferents poblacions (consulteu punts de recollida).
* Pensió completa durant tot el viatge amb beguda inclosa als àpats.
* Allotjament a l'hotel definit a l'itinerari.
* Visites definides a l'itinerari com a incloses.
* Acompanyant de Promoviatges durant tot el viatge.
* Assegurança bàsica d'assistència en viatge.


Serveis no inclosos:
* Esmorzar en ruta del primer dia.
* Propines.
* Extres de caràcter personal.
* Qualsevol servei no mencionat com a inclòs.

Requisits:
DNI amb vigència. El nom i cognoms de la reserva han de coincidir amb els del DNI o passaport.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX