3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Mort a les cunetes · Festival Perles

Mort a les cunetes · Festival Perles

  • del 31 de maig al 3 de juny
  • Aquitània Teatre - Barcelona
18€
12'6€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El muntatge narra la història de "La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria": l'afusellament de vuit republicans, civils, que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939, de la presó de Manresa i la fuga d'un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar.

La fossa encara no ha estat localitzada. És un homenatge a: Joan Badia, Amadeu Casserres, Jaume Claret, Lluís Fàbrega, Camil Pujol, Maurici Sivila, Josep Talleda i Juli Zegri, (fills de Súria i Valls de Torroella) que van ser assassinats a peu de carretera per un escamot de Guàrdies Civils. I també a persones com la Teresa Mabras, "La Maciana" de Castellolí, que tapaven amb terra i pedres les restes que sobresortien dels cadàvers mal enterrats vora de la carretera.

Una petita i modesta aportació a la memòria històrica d'aquest país, explicant aquest crim execrable del franquisme que durant molts anys, masses, ha estat silenciat. Un reconeixement moral i públic a aquestes vuit persones que van morir per les seves idees. I alhora, un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista. Una repressió sistemàtica, on intel·lectuals, sindicalistes i polítics del bàndol derrotat van ser empresonats, torturats o executats (la majoria sense judici previ), o bé desapareguts en fosses comunes, en cunetes, que encara no han estat exhumades. Més de mig miler de vençuts van ser obligats a emprendre el camí de l'exili, i a molts, els hi van ser incautades les seves propietats que mai han estat restituïdes.

FITXA TÈCNICA

Durada70min aprox.
IdiomaCatalà

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Català

ADREÇA

Avinguda de Sarrià, 33
08029 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: del 31 de maig al 3 de juny

Horari:

Dijous i divendres a les 20:30h

Dissabte a les 21h

Diumenge a les 18:30h



Horari Taquilles: des de dues hores abans de l'inici de la funció

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX