3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària sobre la Nova Cançó

Ruta literària sobre la Nova Cançó

  • PARADA METRO POBLESEC - sortida Parlament - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

RUTA LITERÀRIA SOBRE LA NOVA CANÇÓ AMB FERMI PUIG


LLIBRES PROTAGONISTES:"Els 60 canten en català" i " Els Setze Jutges. Crònica tendra i irònica d'un país" 

Com a autor de dos llibres sobre la temática de la nova cançó, Fermi Puig ens conduirà pels indrets de la ciutat vinculats als primers anys de la Nova Cançó i dels seus intèrprets més destacats. Serà una bona oportunitat per viure els indrets més destacats relacionats amb aquest fenomen tan nostrat de la cultura catalana.

Sobre l'autor

Fermi Puig és un dels especialistes i documentalistes sobre la Cançó catalana. Posseïdor del fons documental privat considerat com el més complert sobre la cançó moderna catalana, inclou gairebé tota la discografia en diferents formats editada entre 1959 y 1990.

Col·laboracions en llibres: Lluís Llach (Ed. Tres i Quatre, 1993) de Carles Gàmez; Confecció de les discografies en llibres commemoratius de Joan Salvat-Papasseit, (1894-1994) Josep Maria de Sagarra (1884-1994), Jacint Verdaguer ( 1845-1995), Angel Guimerà (1845-1995). 10 CD'S Raimon Integral (elaboració de la discografia complerta del cantant) (2000) Algo Personal (Editorial Temas de Hoy, 2008) de Joan Manuel Serrat.

Article en La Barcelona de los 70 vista por Nazario y sus amigos (2010) 116 Icones turístiques de Catalunya (2011) Article en catàleg exposició museu Història La nova cançó, la veu d'un poble (2010). Ha escrit articles per a publicacions com El Temps, Musica't o Enderrock. Cessió del material original en format vinil per a la seva reedició en CD (Discmedi, Picap, Wah Wah...).

Col·laboracions en exposicions: Al juliol del 2013 "Catalunya en transició", al Castell de Montjuïc. A l'abril del 2014 al centre d'Arts Santa Monica "Plàstics extraordinaris", comissariat per Lluís Marrasé, selecció de llibres-CD objectes d'art únics. Comissariat de "Pop-cèntric" al centre d'Arts Santa Monica primavera 2015 . Comissari de la exposició a Verges sobre la obra complerta de Lluís Llach, en el seu comiat al març del 2007. Impulsor de l'exposició i de l'acte d'homenatge als Setze Jutges amb motiu del 50è aniversari del seu primer concert a la Institució Cultural del CIC ( ICIC). Co-comissari de la exposició Serrat 50 anys al Centre d'Arts Santa Monica de Barcelona a l'estiu del 2015.

El 2010 escriu Els seixanta canten en català. Es tracta d'un detallat i complert recorregut per els orígens de la nova cançó centrat en aquella dècada. El 2011 coordina i és un dels tres autors del llibre Els setze Jutges, crònica tendre e irònica, facilitant part del material per a una exposició i un homenatge que es fa al CIC el dia que es complien 50 anys del primer concert de Els Setze Jutges.

 

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Avinguda Paral·lel
08015 - Barcelona

PARADA METRO POBLESEC - sortida Parlament
Avinguda Paral·lel, 08015 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les teves entrades a la web del TR3SC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX