fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès

Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès

  • Del 29 al 29 de novembre, 2 i 31 de gener de 2018, Del 29 al 29 de juny de 2018, Del 3 al 3 d'agost de 2018 i Del 2 al 2 de novembre de 2018
  • ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona
23€
19€
Per a socis
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

Un tast de formatges i vins dirigit pel nostre sommelier, on ens endinsarem, a través d'una selecció de formatges artesans de Xerigots, a la geografia dels Pirineus.

Des de Xerigots es miren el Pirineu com a entitat física i no política. No hi ha fronteres, només muntanyes i paisatge. El clima i el relleu transmet a la seva selecció de formatges quelcom que la fa especial. El caràcter que composa aquest massís es transforma en una melodia de sabors textures i emocions que ens du per un instant al bressol de la vall o les cledes estivals de l'alta muntanya.

En aquest maridatge tastarem:

Brebiou
Formatge d'ovella de llet pasteuritzada i pasta tova dels Pirineus Atlàntics. L'escorça és blanca tirant a rosa segons el seu estat de maduració. Te l'aspecte de cúpula. Sota aquest mantell blanc a tocar l'escorça la textura és cremosa quasi líquida i en el seu interior resta més solidificat. Lleugerament salat, ens recorda els aromes de l'estable, però en cap manera desafiant. És un molt bon iniciador d'un plat de formatges.

Pachou chevre fermier
Fet amb llet de la pròpia explotació o sigui "fermier". És de pasta premsada sense coure, per això el trobem molt cremós en el paladar. Té una curació de 3 a 6 mesos i la crosta està fregada setmanalment amb aigua i sal. Amb un gust suau però amb caràcter, ens deixa el seu punt dolç i els gustos cabrins que tan ens agraden.

Esquirou
Formatge de pasta premsada elaborat amb llet d'ovella vasco-bearnesa que pasturen per aquestes muntanyes desde temps immemorials. Forma part de la (DO/AOC) Ossau-Iraty (la única DO que hi ha al sud de França). El seu interior és de color groc intents i ens recorda lleugerament els fruits secs. Cremós i elgant. Aquestes característiques li van donar la medalla d'or a la Fira de París l'any 2013.

Tomme de Cerdanya fermier
Formatge de vaca de llet crua i escorça rentada. Està elaborat amb llet de vaques Montbeliarde al Pirineu oriental al poble de Sallagosa. Cada dos dies els voltegen i els freguen per ajudar a madurar els propis ferments. Escorça ferma amb aromes de celler. El seu interior la pasta és cremosa i un sabor molt agradable. Aquest formatge pot tenir diferències d'estiu a hivern segons l'alimentació del ramat.

Blanc de Tòrrec
Formatge de llet crua de cabra i de quallada làctica. Considerat un dels formatges de pastor més elegants. L'escorça de pell florida te una maduració de 3 a 4 setmanes. En el seu interior trobem una pasta tova cremosa amb un sabor làctic quan és jove però a mesura que va madurant anem descobrint nous sabors a bolets i a fruits secs. Els paisatges del Montsec es desvetllen en el paladar.

Carrat
Formatge elaborat a Borredà (Prepirineu Berguedà). Amb llet de cabra i de textura suau, ens dona uns aromes molt nets de cítrcs i làctics. La seva escorça està recoberta amb carbó vegetal aportant melositat. Està considerat un dels formatges més prestigiosos de Catalunya.

Tupí de Tòrrec
Formatge tradicional a tot el Pirineu, elaborat amb formatge sec i macerat amb ratafia. Es deixa madurar uns dos mesos dintre una tupina de terrissa on es va remenant cada dos dies, tornat la pasta lleugerament cremosa. Intens i perfumat, la complexitat de la ratafia i el procés d'elaboració fa que evapori l'alcohol deixant els sabors aromàtics de plantes silvestres i nous tendres d'aquest destil·lat. Color blanc-marfil, cremós inofensiu en aparença, però contundent en el paladar. Pot acompanyar una torrada amb pa de pagès, un entrecot a la brasa, una salsa per a carns vermelles, com unes postres amb galetes cruixents.

Maridarem aquests formatges amb una selecció de 6 vins del Penedès, un tast que t'omplirà la boca de gustos i tradició!

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Del 29 al 29 de novembre, 2 i 31 de gener de 2018, Del 29 al 29 de juny de 2018, Del 3 al 3 d'agost de 2018 i Del 2 al 2 de novembre de 2018

CATEGORIES

Vins    Cursos i tastos

ADREÇA

C/ Muntaner, 21
08011 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

 

 

Sessions disponibles

Sessions disponibles


dt.
02
gen.
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA
Barcelona
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona

dc.
31
gen.
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA
Barcelona
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona

dv.
29
juny
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA
Barcelona
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona

dv.
03
ag.
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA
Barcelona
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona

dv.
02
nov.
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA
Barcelona
Formatges del Pirineu & Vins i caves del Penedès
20:00 h ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX

;