fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Russian State Ballet

Russian State Ballet

  • Centre Cultural Terrassa - Terrassa
45€
20%
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PRIMERA PART
Suite Giselle

Obra mestra de la dansa romàntica. Giselle va ser estrenada l'any 1841 a l'Òpera de París constituint-se en una peça fonamental de la dansa clàssica, tant pel tractament dels ideals romàntics com per l'ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX. Giselle és la història d'una jove camperola de gran bellesa i extremada innocència que viu a les valls propers al Rin. La noia desitja per sobre de tot, ballar, però és reprimida constantment per la seva mare que tem que, degut a la seva fràgil salut, Giselle pugui morir donzella abans del seu casament i convertir-se fins a l'eternitat en una Willi (esperit nocturn que mata als homes a partir de la mitjanit). Música: Adolphe Charles Adam Coreografia: Jean Coralli i Jules Perrot

SEGONA PART
Suite Don Quixot

Don Quixot és un dels ballets més populars a la Rússia del s.XIX i encara avui, arreu del món. Es basa en la novel·la Don Quixot de la Manxa, de Miguel de Cervantes, i en particular en les `noces de Camacho', episodi narrat en el capítol XIX de la segona part on s'explica la història d'amor entre el barber Basilio (Basil) i la jove Quiteria (Kitri en el ballet). Basil i Kitri estan enamorats però el pare de la jove s'oposa a aquesta unió preferint que la seva filla es casi amb l'adinerat Gamash. El noble caballer Don Quixot, animat per les novel·les de cavalleria i el seu fidel escuder, Sancho Panza, ajudaran als dos joves enamorats a unir-se en matrimoni. Música: Ludwig Minkus Coreografia: Marius Petipa Russian State Ballet El Russian State Ballet (Moscou) va ser fundat el 1981 per Viacheslav Mihailovich Gordeev, nomenat ¿Artista del Poble de la Unió Soviètica" i n'és el director artístic i el coreògraf oficial des dels inicis de la reconeguda companyia. En 30 anys d'activitat i amb més de 90 ballarins que té actualment, el Russian State Ballet va adquirir una gran força i gaudeix de gran reconeixement a nivell mundial. L'ideari artístic de la companyia és la preservació i la divulgació del llegat de la coreografia clàssica però, al mateix temps, el teatre va obrir les seves portes a joves artistes a qui se'ls hi ha permès la lliure experimentació en la recerca de nous estils d'expressió. En aquest reconegut teatre hi han treballat representatives figures del ballet com Maria Semionova, Asaf Messerer, Sh.Lagudin, E.Axenova, G.Pribylov, N.Ryzhenko i Mikhail Lavrovskii entre d'altres. Viacheslav Mihailovich Gordeev La passió pel ballet i el seu talent innat van fer que de ben jove, dels 600 ballarins que es van presentar a l'Acadèmia de Ballet de Moscou només dos aconseguíssin ser acceptats, i un d'ells va ser Gordeev. Al 1968 Gordeev va entrar a formar part del Teatre Bolxoi esdevenint primer ballarí, un dels principals de l'Unió Soviètica. Dotat d'una brillant tècnica clàssica i una gran presència escènica, és un ballarí profundament expressiu i favorit arreu del món. Com a coreògraf, les seves creacions es reconeixen per ser creatives, originals i amb un profund sentit per la música. Són moltes les coreografies que ha presentat, des de formats breus fins a una obra completa de ballet.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

Rambla d'Egara, 340
08221 - Terrassa

Centre Cultural Terrassa
Rambla d'Egara, 340, 08221 Terrassa

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
CCTerrassa:
De dimecres a dissabte de 16 a 20 h.
Obert des d'una hora abans de començar l'espectacle.La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX