fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Exhibition on screen: el jardín del artista el impresionismo americano
Exhibition on screen: el jardín del artista el impresionismo americano
Exhibition on screen: el jardín del artista el impresionismo americano
Exhibition on screen: el jardín del artista el impresionismo americano

Exhibition on screen: el jardín del artista el impresionismo americano

  • Verdi - Barcelona
9€
2X1
EXHAURIT
Disponible per a socis
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Reserva les teves entrades amb avantatge i paga a taquilla

Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Prenent el relleu d'artistes com Renoir i Monet, el moviment impressionista americà va seguir el seu propi camí al llarg d'un període de quaranta anys, el qual revela tant sobre Amèrica com a nació, com també sobre el seu art com a motor creatiu. És una història estretament lligada a l'amor pels jardins i el desig de preservar la natura en una nació que es va tornar cada vegada més urbana i cosmopolita. Viatjant a estudis, jardins i localitzacions icòniques a través dels Estats Units, el Regne Unit i França, aquesta fascinant pel·lícula és un delit per a la vista.

En 1886, el marxant d'art francès Paul Durand-Ruel va portar una selecció del seu enorme col·lecció d'obres impressionistes a Nova York, canviant per sempre el curs de l'art a Amèrica. Artistes americans van acudir en massa a la població francesa de Giverny, llar del mestre impressionista Claude Monet, victorejant la nova onada francesa: pintar a l'aire lliure amb una renovada lucidesa i vitalitat. Així com Europa rebutjava les obres de Monet, Degas i Renoir, els americans van acollir i van crear el seu propi estil de impressionisme.

El timing de la visita transformadora de Durand-Ruel va ser perfecte. Així com Amèrica corria cap a la industrialització, urbanistes lluitaven per crear espais públics amb parcs i jardins: parcel·les de bellesa enmig de xemeneies i muntanyes de cendra. Aquests jardins proveïen inspiració il·limitada a artistes i era un oasi inesgotable per a la creixent classe mitjana, formada cada vegada més per dones independents, que es delectaven en les escriptures dels horticultors anglesos Gertrude Jekyll i William Robinson. Mentrestant, el sorgiment de revistes d'àmplia circulació conrear la idea que la jardineria era un camí cap a una renovació espiritual enmig de la plaga industrial; la creença que els artistes havien de treballar amb paisatges locals.

A mesura que Amèrica va passar de ser una nació de grangers a una terra de fàbriques, els pioners impressionistes americans van crear un sumptuós llenguatge visual que va explicar la història d'una era. El jardí de l'artista: impressionisme americà que presenta l'esgotada exposició El jardí de l'artista: Impressionisme americà i el moviment de jardins, 1887-1920 va començar a l'Acadèmia de Belles Arts de Pennsylvania i va acabar al Museu Florence Griswold, a Old Lyme, Connecticut .

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Cinema    Documental

ADREÇA

Verdi, 32
08012 - Barcelona


INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les teves entrades a través del web i fes el pagament a les taquilles del cinema. promoció vàlida únicament en la reserva de 2 entrades ja que és una promoció 2x1

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX

;