fb

Alícia

Sala Atrium - Barcelona
 
  (Valoració mitjana: 5)
173 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Basat en 'Alícia al país de les meravelles' i 'Alícia a través del mirall' de Lewis Carroll

Com si es tractés d'un estat alterat de la consciència, ens endinsarem en el món de Les Meravelles, el món d'Alícia, on el nonsense i els somnis són l'única norma a seguir. L'espectacle, que respecta gran part del text de Lewis Carroll, és un passeig per la psique d'Alícia, on es qüestiona la identitat, i la relació amb el món que l'envolta vers el seu propi món interior. És un viatge, sense direcció, és un viatge interior, cap als camins que hi ha dins de la ment.

CONDICIONS

Entrades a 9€: funcions dels dies 15 i 16 de març i del 23 al 30 de març
Entrades a 12€: per la resta de funcions

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
Autor: A partir de textos de Lewis Carrol
Dramatúrgia: Pablo Ley
Direcció: David Maqueda
Ajudants de direcció: Oriol Escalé i Victòria Boixadera.
Repartiment: Aïda Bellet Boris Cartes Alba Duñó Eleazar Masdeu i Núria Montes
Música en directe: Jorge de la Torre
Escenografia: Toni Giró
Vestuari i objectes: Marina Prats
Disseny de llum: Dani Gener
Producció: Menú Teatral
Agraïments: Marina Mulet Amadeo Bergés Zero en Conducta Lipi Hernández Glòria Balañá Oriol Guillem La Vilella Institut del Teatre.

Durada: 80 minuts

RECOMANACIONS
Neus
Neus
29 de de març del 2017 a les 07:01h
“La realitat disfressada en forma de somni”

Tots coneixem el conte  “Alícia al país de les meravelles”, una obra de literatura fantàstica escrita pel matemàtic, sacerdot anglicà i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, més conegut amb el pseudònim de Lewis Carroll.

El conte ens explica la història d’una noia anomenada Alícia que cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures peculiars i antropomorfes.

Aquest llibre està considerat com un dels exemples més característics de la literatura de l’absurd, i la seva estructura narrativa ha estat enormement influent, principalment en el gènere fantàstic.

Basant-se en els textos de “Alícia al país de les meravelles” i “Alícia a través del mirall” de Lewis CarrollPablo Ley ha construït l’obra “Alicia”.

Quin ha estat el resultat?

Un bon text. Uns actors que fan una feina de grup excel·lent. Una escenografia de Toni Giró molt original , on hi predominen els colors blanc i negre. Una direcció molt acurada. Bona il·luminació . Música en directe de la mà de Jorge de la Torre,…. En fi, un espectacle en el que no hi falta cap mena de detall.

A diferència del conte de Carroll, Pablo Ley ens presenta una Alícia contemporània, més propera i actual a nosaltres. La finalitat però, és la mateixa que la del conte: endinsar-nos, com si d’un somni es tractés, dins la ment d’aquest personatge.

Com a detall original veurem a tots els actors de la Cia Menú Teatral (nois i noies) en algun moment de l’obra interpretant el personatge de l’Alícia. De fet veurem a tots els actors interpretar de forma rotativa a tots els personatges del relat (el conill Blanc, el Barreter, l’eruga blava, el somriure del Gat Cheshire o la Reina de Cors).

L’obra igual que en el conte de Carroll, està format de petites històries independents lligades entre si d’una manera consecutiva ajudades de la música de Jorge de la Torre. D’aquesta manera podem veure a Alícia vivint una aventura diferent amb cada un dels personatges.

Mitjançant la manipulació d’objectes i el joc d’ombres, podem veure engrandir o empetitir a l’Alicia.

Alicia és un espectacle que combina coreografies, cançons, dansa, expressió corporal, manipulació d’objectes i interpretació.

Alicia és una obra plena d’històries que fan al·lusió a l’educació. Ens parla de vida frenètica i de les exigències dels adults, de la rutina en la que estem immersos, de la crisis d’identitat i de la intolerància.

Una proposta realment original.

***1/2