fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Cicle de conferències amb Ferran Adrià

Cicle de conferències amb Ferran Adrià

  • Del 2 al 2 de març de 2017 i Del 5 al 26 d'abril de 2017
  • Cosmocaixa - Barcelona
4€
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Què hi ha darrere del procés creatiu? ¿Atzar, genialitat, anàlisi sistemàtica, coneixement ...? No et perdis 03:00 converses que segur que no et deixaran indiferent. De la mà de Ferran Adrià, s'anirà entrellaçant una xarxa on confluiran diferents mirades (química, antropologia, genètica, neurociència, educació ...) amb la intenció de debatre, des d'una perspectiva multidisciplinària, sobre l'essència i el valor del procés creatiu i la innovació.


Conferencia: Descodificant el genoma de la cuina El "mètode Sapiens" com una forma d'aproximació al coneixement de l'evolució i la diacronia del procés d'alimentar-nos, tot valorant la seva contribució en l'evolució social dels grups humans i les civilitzacions. Un diàleg per posar de manifest com l'evolució social, les matèries primeres, les tècniques alimentaries, el coneixement, el pensament i la consciència humana constitueixen el progrés de la humanitat. A càrrec de: Eudald Carbonell Roura, professor de la URV, investigador de l'IPHES i director general de la Fundació Atapuerca, junt amb Ferran Adrià.


Conferencia: Ciència i cuina. 50 preguntes obertes al públic El 2007 Ferran Adrià va participar com a convidat estrella a la fira d'art contemporani Documenta-12 de Kassel, i pocs mesos després la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona el va proposar com a doctor honoris causa. Artista o científic? És coherent, tot plegat? Com la ciència ha ajudat la cuina? I a l'inrevés? Caldria que els cuiners sabessin ciència? Ajuda la ciència a fomentar la creativitat a la cuina? És compatible la nova cuina avançada amb una alimentació saludable? O, dit més dràsticament, mengem química? Mitjançant un format de dues introduccions breus seguides d'un diàleg obert amb els assistents, els ponents, Ferran Adrià i Claudi Mans, donaran resposta a les preguntes anteriors i a les que el públic formuli.


Conferencia: Com es comprenen les coses. Coneixement enllaçat L'actual model educatiu està experimentant una gran transformació, tant pel que fa als plantejaments conceptuals com metodològics. Cercar l'arrel dels problemes actuals i la capacitat de solucionar-los a partir de coneixements multidisciplinaris està cada vegada més present a les aules i orienta nous plantejaments educatius. Però, què és la innovació? Què s'hauria de tenir en compte quan es parla d'innovació educativa? On rau la seva complexitat? El coneixement que la neurociència aporta sobre el funcionament del cervell i l'aprenentatge esdevé una eina molt valuosa en el coneixement sobre com s'aprèn, i aporta, alhora, algunes claus per fonamentar el debat pedagògic i social sobre quin és l'ambient i les estratègies més adequades per afavorir els aprenentatges individuals i col·lectius. Una conversa en què, des de diferents òptiques, es discutirà sobre creativitat, innovació i models d'aprenentatge. Ponents:Ferran Adrià junt amb Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d'Escola Nova 21. És doctor en Ciència Política, màster en Ciències Socials, diplomat en Alta Direcció d'Empreses i llicenciat en Filosofia i en Periodisme. Amb David Bueno, doctor en Biologia i professor de Genètica de la Universitat de Barcelona.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

C/ Isaac Newton, 26
08022 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Entrades limitades disponibles a partir del 2 de març a les 12h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX

;