fb
L'Empestat

L'Empestat

Teatre Alegria - Terrassa
 
 
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
L'empestat és una perversió de La Tempesta de Shakespeare, basada en la figura de Caliban, però també la d'Ariel. És una reescriptura tan personal i juganera del clàssic com ja ho era La caiguda d'Amlet (TA 2007) respecte de Hamlet. I, com aleshores, l'altre gran referent és Albert Camus (allà, La caiguda; aquí La pesta). A les mans de Xavier Albertí i aquest cop acompanyat de l'actor i músic Carles Pedragosa, Jordi Oriol torna a presentar-nos un treball en què el text i la música juguen un paper similar: el d'un treball acústic per empastar-nos del seu bon gust rítmic, poètic, gra- màtic i dramàtic.
CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

Compra les entrades amb descompte a la web del recinte

1) Clica sobre Comprar entrades
2) Selecciona el número d'entrades a Compra anticipada
3) Selecciona a la part dreta --> Tens un descompte? i clica sobre descompte tr3sc
4) Introdueix password (EMPESTATTRS) i nom d'usuari (número de soci)
5) Finalitza el procés de compra

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

RECOMANACIONS
Neus
Neus
12 de d'abril del 2017 a les 07:45h
“El pensament és el llenguatge, i l’intel·lecte està en la parla”

“A mi em diuen l’empestat, l’home tort, el desdenyat. Sóc l’Estrany, el malentès, l’Home Revoltat. L’un i l’altre, i tot plegat”

Aneu a veure “L’Empestat”, és una obra que no us deixarà gens indiferents.

“L’Empestat” es va estrenar a Girona el 28 de novembre de 2015 dins del Temporada Alta, i ara s’ha programat dins del Festival Grec d’enguany.

La posada en escena que ha triat en Xavier Albertí, director d’aquest muntatge, no us deixarà gens indiferents. Un piano i pluja...Sí, sí, a la sala de la seca també plou !!!  

Carles Pedragosa toca el piano i, juntament amb Jordi Oriol, reciten i emeten sons, buscant les diferents capacitats acústiques de la veu. Tot ho fan sota la pluja, una pluja que cau incessant sobre tots dos durant tota l’hora que dura la representació. Realment és espectacular !!! De fet  la caixa del piano es converteix en una espècie de banyera on en Jordi Oriol entra i surt sense parar, mentre recita els versos de l’obra.

“L’Empestat” escrit per Jordi Oriol, és el fruit de la barreja d’elements de l’obra “La Pesta” d’Albert Camus i de “La Tempesta”( la darrera obra de Shakespeare).

Amb aquest text, l’autor ens porta a reflexionar sobre la capacitat que té el llenguatge en el procés de creació del pensament, i com alhora, la paraula ens fa presoners.

L'autor juga amb el llenguatge, la musicalitat del text i la posada en escena en igual de condicions.

El text a part de ser genial, està escrit en vers. La música, en directe, és un element indeslligable a l’escena. Carles Pedragosa interpreta al piano durant tota l’estona fragments de la Simfonia número 17 de Beethoven (Titulada “La Tempesta”). I la posada en escena, amb la pluja incessant, li dona molta força a l’obra. 

Els dos protagonistes del muntatge són Ivan (Jordi Oriol) i Gabriel ( Carles Pedragosa). Es troben sols enmig del mar. Han estat condemnats al ser alliberats. El do de la paraula, que li han donat els deus a Ivan, farà que visqui torturat per una llengua que només li servirà per evocar el món que l’ha traït.

Sensacionals les actuacions de tots dos actors !!!!

No us la podeu perdre !!!!

Un poquito feo
Un poquito feo
14 de de gener del 2017 a les 15:27h
A mi no em va arribar a mullar, aquesta tempesta

Sé que quedaré com un insensible però “L’EMPESTAT” no va despertar en mi les passions que a la resta. No vol dir que m’avorrís o que no captés l’enorme treball que hi ha al darrera. El text és difícil i dens però assequible, en part gràcies a la seva pròpia musicalitat, el vers està molt treballat i aconseguit i és tota una pluja tempestuosa de paraules i mots que t’inunden i en algun moment, boi t’ofeguen. La posada en escena és tan potent com efectiva i la interpretació, exquisida, no amaga la seva dificultat.
En fi, és un poema visual i oral …que no em va emocionar. La poesia ja ho té, o et toca o et deixa fred. Vaig llegir La Tempesta just abans d’anar-hi per captar ben bé el sentit de la proposta, però ni així.