fb

La taverna dels bufons

Teatre Romea - Barcelona
 
 
197 visites
  • Disponible per a socis:
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM
El 23 d'abril de 1616, mor William Shakespeare. Aquella nit, en un racó d'un Purgatori per a músics i comediants, William Kemp (Carles Canut) i Robert Armin (Joan Pera) reben la notícia de la mort del dramaturg i confien que ell els vindrà a buscar, a salvar d'aquests llimbs tediosos on no s'hi fa ni desfà res. Però Shakespeare no arriba, ni arribarà mai.

Furgant entre noms i biografies de comediants de la companyia Lord Chamberlain's me'n vaig topar amb dos personatges històrics que es mereixien una història: els clowns William Kemp i Robert Armin, els dos bufons de Shakespeare.

Kemp i Armin van morir anys abans, i com molt sovint passa, la glòria només està destinada a alguns escollits. Com un Vladimir i un Estragó del teatre elisabetià, passen de la il·lusió a la desesperança, de la ràbia a la follia. Ningú els pot salvar de l'oblit però tenen la capacitat de resistir el seu càstig diví perquè accepten que tenen el dret a fracassar i que el millor triomf és perseverar.

Dafnis Balduz interpreta un personatge enigmàtic que desencadenarà una trama de trames on la temptació dels dos folls per salvar-se toparà amb el seu propi ego, fent que el drama i la tragèdia els acabi devorant.

Situacions, rèpliques i personatges de l'autor conviuen amb l'univers de Beckett i la música en directe dels Berros de la Cort.

Cosit a quatre mans amb Denise Duncan, i traduït pel mestre Joan Sellent, aquest text inèdit està construït artesanalment a partir de totes les obres de Shakespeare.

Serveixi doncs, d'homenatge als comediants, raça d'actors de vegades menystinguda, i tan necessària per fer arribar el teatre a aquells qui volen riure i abstreure's dels problemes quotidians.

Shakespare ho sabia prou bé, i per això els necessitava a les seves obres.

Ara són els còmics qui el necessiten a ell.

Martí Torras Mayneris

CONDICIONS

Entrades a 16€ (des del 40% de dte): per a les funcions fins al 27 de gener i del 31 de gener al 5 de febrer -> Zona PLATEA, 1er PIS i files 1/2 del 2on PIS

Resta de zones i funcions: entrades amb un 20% de dte (des de 13,5€)

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
AUTORS: Martí Torras Mayneris i Denise Duncan
TRADUCCIÓ: Joan Sellent
DIRECCIÓ: Martí Torras Mayneris
AMB: Joan Pera Carles Canut Dafnis Balduz i Els Berros de la Cort ( Jordi Batallé Gavin Buckley Elda Daunis Marc Daunis Xus Jiménez)
ESCENOGRAFIA: Sarah Bernardy i Martí Torras Mayneris
IL·LUMINACIÓ: Quico Gutiérrez
VESTUARI: Rosa Solé

Horari Taquilles:
De dimarts a diumenge, de 16.30 h. fins 1 h. abans de començar la funció.

RECOMANACIONS
Josep
Josep
19 de de gener del 2017 a les 02:53h
Per passar una bona estona

Tot i que en principi no la tenia prevista, avui he anat al Romea a veure aquesta obra, amb autoria i direcció deMartí Torras Mayneris i dramatúrgia de Denise Duncan, Un espectacle de creaciò al voltant de Shakespeare i que vol ser un homenatge als clowns de la seva companyia Lord Chamberlain. El text ens parla de Kempe i Armin (Pera i Canut) que estan al purgatori i allà arriba Shakespearee (D. Balduz) fent-se passar per una altra persona però els bufons el reconeixen. És llavors quan Shakespeare vol que caiguin al parany i per a això es val de la complicitat d'uns follets (Els Berros de la Cort). El text no m'ha arribat, no sè dir exactament per què, potser aquesta barreja d'absurd i tragèdia però he optat per deixar-me portar i la veritat és que ha funcionat i he passat una molt bona estona. La interpretació tant dels dos veterans Pera i Canut com D. Balduz, fantàstiques i tot i que Pera en fa alguna de les seves, la veritat és que molt mesurat. Magnìfics així mateix Els Berros de la Cort en l'acompanyament musical amb temes medievals. Molt bona posada en escena i un encertadíssim vestuari. Recomanable i si aneu ho passareu bé.