fb

Flor de nit - El Cabaret

Almeria Teatre - Barcelona
 
 
990 visites
  • Disponible per a socis:
  • PREMIUM
Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d'alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d'esperança, entre l'exposició Universal del 29 i l'esclat de la Guerra Civil.

Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d'un triangle amorós a quatre bandes: Rosa, una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre Quimet, un anarquista idealista sense sort, i Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l'intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I Coloma, promesa de Sebastià, juga l'ingrat paper d'haver d'acceptar el seu rol fora d'aquest joc, en una època en què tenir querida fins i tot aportava prestigi a ulls de certa classe social.

El cabaret Flor de Nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d'entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d'aquesta comèdia musical.

Un Homenatge
En el seu quarantè aniversari, Dagoll Dagom bé es mereix un homenatge. Flor de Nit - El Cabaret - pretén ser aquest homenatge, retut per aquells que hem crescut veient els seus espectacles, vers aquells que han estat un dels nostres referents més sòlids.

És per això que, a l'estil dels discos d'homenatge i dels concerts de grups cover, que reviuen el millor repertori de grups mítics de música, el que ara us proposem és una visitació del ja mític cabaret del Paral·lel que ens va regalar Dagoll Dagom. Però, com no podia ser d'una altra manera, ens agradaria fer Flor de Nit al més pur estil Gataro.

Volem incidir especialment en el component cabaretero de l'espectacle, però impregnant-lo del llenguatge escènic que fa quinze anys que desenvolupem, i que ha revertit en espectacles tan vistosos i ben acollits com El Casament dels petitburgesos, Black Rider o ¡Ay, Carmela!. Versionarem Flor de nit, doncs, no tant en el text o la partitura, que també, sinó en l'estil, tot aplicant a aquest popularíssim musical la nostra empremta gestual i plàstica. Creiem que és això el que dóna veritable sentit a la proposta.

MÉS INFORMACIÓ
Presentació: Exclusiu

RECOMANACIONS
Un poquito feo
Un poquito feo
15 de de gener del 2017 a les 23:09h
Potser si hagués vist l'original...

El cabaret no és el meu gènere preferit i no vaig veure el muntatge original potser per tot això, no em va acabar d’enganxar del tot.

Un triangle amorós i ideològic (revolucionari pobre com una rata, burgés que flirteja amb el poble i noia humil que abraça el cabaret per a sobreviure), tot en el Paral·lel bulliciós de preGuerra Civil, amb artistes, prostitutes, anarquistes, “señoritos y queridas"...

El millor, per mi, és l'aprofitament del petit escenari, la il·luminació, la música en directe amb l’encert del violí, la Gràcia Fernández com pícara vedette “charnega", Joan Vázquez (no pots treure els ulls de sobre del seu Paquito), la cançó del títol i la reivindicativa 'emotiva “Bandera blanca d’esperança” (no sé si és el títol correcte). Llàstima que la història, potser per l’eliminació/narració d’escenes, se’m va fer lenta i repetitiva.

Tot i no atrapar-me, aplaudeixo la iniciativa de recuperar en un format diferent un clàssic dels musicals, mantenint l'essència sense ser un calc. Tant de bo ho seguim veient amb altres obres.