3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Paco Ibáñez - 18è Festival Mil·lenni
Paco Ibáñez - 18è Festival Mil·lenni

Paco Ibáñez - 18è Festival Mil·lenni

  • Palau de la Música Catalana - Barcelona
18€ - 48€
10%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Mite de la cançó

Als 82 anys Paco Ibáñez segueix pujant als escenaris per tornar al Festival Mil·lenni per recordar-nos que segueix sent un mite de la cançó i un activista cultural. Els seus emotius concerts es converteixen en poliglotes exercicis de memòria poètica en els quals mai falten els seus grans referents: Lorca, Alberti, Góngora, Quevedo, Cernuda, Machado, Brassens, Neruda, León Felipe, el Miguel Hernández de 'Andaluces de Jaén' o l'imprescindible José Agustín Goytisolo de la fonamental 'Palabras para Julia'.

Marcat des de la seva infància per la tragèdia de la Guerra Civil i l'exili, va ser París, la ciutat de la llum, que el va acollir. Allí es va impregnar de la chanson i del moviment existencialista, fins a arribar a ser un símbol de la resistència cultural des de que al 1964 publica el seu primer disc. Cinc anys després aconsegueix l'alçada de mite gràcies al seu concert en l'Olympia de París. Recollit en un àlbum doble es convertirà en un gran clàssic, mescla de poesia i cançó protesta, i en símbol de la lluita antifranquista.

Les paraules que va pronunciar al 1983, després de rebutjar la medalla de l''Ordre de les Arts i les Lletres' que li va atorgar el ministre de Cultura del Govern de François Mitterrand, són molt significatives del seu tarannà llibertari i insubornable: 'Un artista ha de ser lliure en les idees que pretén defensar. A la primera concessió perds part de la teva llibertat. L'única autoritat que reconec és la del públic i el millor premi són els aplaudiments que es porta un a casa'.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Pop/Rock

ADREÇA

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
08003 - Barcelona

Palau de la Música Catalana
C/ Sant Pere Més Alt, s/n, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX