fb

Paco Ibáñez - 18è Festival Mil·lenni

Palau de la Música Catalana - Barcelona Ciutat
 
 
59 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Mite de la cançó

Als 82 anys Paco Ibáñez segueix pujant als escenaris per tornar al Festival Mil·lenni per recordar-nos que segueix sent un mite de la cançó i un activista cultural. Els seus emotius concerts es converteixen en poliglotes exercicis de memòria poètica en els quals mai falten els seus grans referents: Lorca, Alberti, Góngora, Quevedo, Cernuda, Machado, Brassens, Neruda, León Felipe, el Miguel Hernández de 'Andaluces de Jaén' o l'imprescindible José Agustín Goytisolo de la fonamental 'Palabras para Julia'.

Marcat des de la seva infància per la tragèdia de la Guerra Civil i l'exili, va ser París, la ciutat de la llum, que el va acollir. Allí es va impregnar de la chanson i del moviment existencialista, fins a arribar a ser un símbol de la resistència cultural des de que al 1964 publica el seu primer disc. Cinc anys després aconsegueix l'alçada de mite gràcies al seu concert en l'Olympia de París. Recollit en un àlbum doble es convertirà en un gran clàssic, mescla de poesia i cançó protesta, i en símbol de la lluita antifranquista.

Les paraules que va pronunciar al 1983, després de rebutjar la medalla de l''Ordre de les Arts i les Lletres' que li va atorgar el ministre de Cultura del Govern de François Mitterrand, són molt significatives del seu tarannà llibertari i insubornable: 'Un artista ha de ser lliure en les idees que pretén defensar. A la primera concessió perds part de la teva llibertat. L'única autoritat que reconec és la del públic i el millor premi són els aplaudiments que es porta un a casa'.

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

En cas de descompte: marca la promoció, identifica't com a soci i valida que les dades siguin correctes. Torna a marcar les localitats on vols aplicar el descompte i revisa que el preu sigui el promocionat. No es farà cap devolució si no es segueix el procés. Ja pots continuar amb el procés de compra!

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació