fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Maragall a casa
Maragall a casa
Maragall a casa
Maragall a casa

Maragall a casa

  • Casa Museu i Arxiu Joan Maragall - Barcelona
12€
9€
Finalitzada
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

L'actor Jep Barceló dóna vida a Joan Maragall en aquest espectacle de 75 minuts dividit en 12 escenes que podran veure els espectadors. Tots asseguts al voltant de la taula de la sala-menjador, com van fer els coetanis del protagonista.

A prop dels cinquanta anys, Maragall, interpretat per Barceló, repassa la seva vida, recorda la seva infància, els seus estudis de dret, la seva relació familiar, els seus amors i el seu ideari social i polític, marcat per la relació entre Espanya i Catalunya, tan vigent ara com quan li va tocar viure a ell.

A prop de la Plaça Molina de Barcelona, en un turonet de Sant Gervasi, hi ha un habitatge on des del jardí es veu Collserola i, en els dies clars, el Montseny i els Pirineus. Havia estat la casa del poeta Joan Maragall. Hi va viure des del 1899 fins el moment de la seva mort, ocorreguda el 20 de desembre de 1911- és a dir, enguany se'n commemora el centenari-.

La planta baixa, d'aquesta casa de tres plantes, fou cedida per la família a la Biblioteca de Catalunya com a casa-arxiu; allí es recull tota la documentació referida al poeta, en especial els seus famosos dietaris, guardats amb cura per la seva esposa Clara, on tant hi podeu trobar un esbós d'un dels seus poemes o una idea per algun dels seus articles al "Brusi", com una relació de la tos dels seus fills en uns dies de catarro col·lectiu o unes anotacions de les canonades d'aigua de la casa que ell s'encarregava de revisar cada dia.

Un convidem a una immersió en la figura humana i pública del poeta des del menjador de casa seva.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Espais    Visites guiades

ADREÇA

C Alfons XII, 79
08006 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Entrades limitades

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX

;