3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Documental Cameron Carpenter - The Sound of my Life

Documental Cameron Carpenter - The Sound of my Life

  • Palau de la Música Catalana - Barcelona
5€
3€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Sony Classical anuncia el llançament en DVD de The Sound of My Life, una pel·lícula documental que segueix al iconoclasta jove organista Cameron Carpenter cap a la presentació del nou òrgan que ha construït per utilitzar en les seves gires.

Amb la col·laboració dels fabricants americans d'òrgans digitals Marshall i Ogletree, Cameron Carpenter ha creat l'instrument que sempre ha somiat: un òrgan construït específicament per utilitzar durant les seves gires. Aquest revolucionari instrument prescindeix dels tubs tradicionals de l'òrgan i en el seu lloc utilitza sons digitalitzats de tot el món. Es tracta d'una ruptura radical amb la tradició per a qualsevol organista que prefereixi utilitzar un òrgan digital a un òrgan tradicional amb tubs, tant per a enregistraments com actuacions en directe.

La pel·lícula va ser dirigida pel reconegut realitzador de documentals musicals, Thomas Grube (Rhythm Is It, Trip To Àsia, Lang Lang Liszt Now), i produït per Boomtown Media en col·laboració amb les cadenes alemanyes ZDF/ARTE, la cadena japonesa WOWOW i Sony Classical. En aquest relat tan personal, Cameron Carpenter explica la seva pròpia història i descriu com va fer realitat aquest ambiciós somni. La pel·lícula explica la vida personal de Carpenter i la carrera professional d'un home que Los Angeles Times descriu com 'una persona que trenca amb els tabús culturals i de la música clàssica'.

Carpenter diu sobre el seu nou òrgan: 'La meva visió és conservar el millor de l'òrgan clàssic -la seva magnitud emocional, el seu abast de so, la seva teatralitat colorista- però alhora alliberar-los de la immobilitat de l'òrgan de tubs, les seves parts, cost i institucionalitat... Ha de tenir l'expansió de l'òrgan de la catedral i la claredat, rapidesa i audàcia de Wurlitzer. Serà eteri i no tindrà ritme en ocasions -i altres vegades serà més rítmicament intens que qualsevol òrgan de tubs del món'. Aquestes qualitats ja poden escoltar-se gràcies al recent llançament de Sony Music del primer enregistrament realitzada amb aquest instrument: If You Could Read My Mind, que inclou una selecció d'obres clàssiques -de Bach, Rakhmàninov i Scriabin- al costat de interpretacions d'èxits pop i composicions pròpies de Carpenter en Music for an Imaginary Film (2013).

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Cinema    Documental

ADREÇA

C/ Sant Pere Més Alt, s/n
08003 - Barcelona

Palau de la Música Catalana
C/ Sant Pere Més Alt, s/n, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX