fb
20 anys de sardanes i música per a cobla

20 anys de sardanes i música per a cobla

Auditori Barradas - L'hospitalet De Llobregat
 
 
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Aquesta famosa formació empordanesa fou creada l'any 1888 a la ciutat de La Bisbal d'Empordà, recollint la saba i l'experiència de cobles més antigues.

De sempre la Principal s'ha caracteritzat per donar a conèixer la nostra cultura fora del país. Durant els primers cent anys va fer sentir la música catalana en les ciutats més importants de l'estat i a moltes capitals europees.

Ha estat guardonada en tots els certàmens en els quals ha pres part. Cal destacar, per damunt de tots, els premis obtinguts en els concursos de Barcelona (1892,1909), Girona (1906,1912,1916) i Sant Feliu de Guíxols (1932). Aquest darrer li valgué el títol de Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya, el qual li fou restituït el 8 de setembre de 1978 a través d'una Ordre del President Josep Tarradellas.

L' any 1992 és escollit com a director Francesc Cassú, qui assumeix amb 27 anys un dels reptes més importants dintre del món de les cobles orquestres. Conegut com a compositor i guanyador de nombrosos premis, ha estat també una de les persones que amb més empenta ha fomentat la necessària renovació i revolució en el món sardanista. Els enregistraments de La Principal de la Bisbal han estat i són models a seguir per la qualitat de les seves interpretacions, la tecnologia punta que sempre ha emprat i l'acurada tria del repertori, ja sigui en la vessant simfònica de la música per a cobla com en la de la popularitat de les sardanes, la seva discografia és imprescindible per a qualsevol melòman.

CONDICIONS

Reserva les entrades a la web del TR3SC i paga-les a taquilles

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació