fb

Formatges blaus i vins dolços del Penedès

ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona
 
 
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Us proposem una activitat innovadora a l'Espai Penedès Barcelona: Formatges blaus & vins dolços.

Combinarem l'acidesa dels formatges blaus amb un maridatge de sorprenents vins dolços. Els formatges blaus -amb el roquefort i el gorgonzola com els més coneguts- són una explosió de sabor intensa i particular que, combinada amb la dolçor dels vins que us proposem, us deixarà bocabadats!

En aquest tast, maridarem vins dolços amb una degustació exclusiva de formatges blaus Xerigots. La fortalesa de sabor dels formatges blaus combinada amb els desconeguts vins dolços¿ us sorprendrà! Un tast diferent i atrevit per apropar-nos als (sovint) desconeguts vins dolços i als fantàstics formatges blaus. Un maridatge perfecte per als amants dels formatges que s'atreveixin amb combinacions originals!

El tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps per què? Doncs és degut a la sembra del "Penicilinium Roqueforti" a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet.

Xerigots té una gama molt àmplia de formatges blaus. Aquesta selecció ens representa els diferents tipus de pasta, tova o més curada i ens mostra la varietat de matisos que li dóna el blau.

 

En aquest tast, viatjarem per Catalunya, Astúries i França, a través d'una excel·lent selecció de formatges:

> Saint Agur
Aquest formatge ens permet començar a iniciar-nos a la varietat de blaus. És una peça de 2kgrs i de curta maduració. De la regió volcànica de l'Auvernia rica en pastures tot l'any amb llet pasteuritzada de vaca i una textura semidura. En boca obtenim cremositat i ans allibera sabors mantecosos. De seguida comencem a trobar el sabor en essència del "Roqueforti" i ens persisteix al paladar durant una bona estona.

> Rochevaron Montbriac
És un dels formatges blaus més interessants que hi ha. De pasta tova amb floridura blava, i pell natural amb cendra. Maduració durant un mínim de 60 dies en coves naturals. És el resultat d'un experiment exitós que combina vetes de floridura blaves amb un formatge suau i cremós típicament francès. S'elabora injectant la bacteria "Penicillium roqueforti" a la deliciosa i cremosa pasta tipus Brie. Se'l reconeix fàcilment per la seva pell de cendra lleugerament blava i la pasta de color marfil amb un lleuger perfum, suau i delicada.

> Blau del Net
Aquest formatge està elaborat al Palau d'Aglesola. Amb llet d'ovella i un procés totalment artesanal han aconseguit aquesta filigrana. Té una maduració de dos mesos, una textura lleugerament trencadissa i en boca és cremós i penetrant. Les vetes de blau són lleugeres però li donen personalitat. Aquest formatge va tenir el World Cheese Awards de Bronze en formatges blaus.

> Blue de Chevre Fermier
Formatge força exclusiu ja que és poc habitual trobar un formatge blau de pasta tova de cabra com aquest. Elaborat a la Vall del Loire, el "penicilium roqueforti" és, en aquest cas, més subtil que en altres formatges blaus, però la maduració amb cendra li aporta un toc de rusticitat.

CONDICIONS

Places limitades

MÉS INFORMACIÓ
Durada: 1h30 aprox.

Dates:
Dijous 6 d'octubre
Dilluns 7 de novembre
Divendres 27 de gener

Horari: 20:00h

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació