fb
Ruta Literària: La Barcelona Jueva

Ruta Literària: La Barcelona Jueva

Punt de Trobada: Pl. St. Jaume amb C/St.Honorat - Barcelona
 
 
130 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

RUTA LITERÀRIA: LA BARCELONA JUEVA

De la mà de l'autor de "La Barcelona Jueva" (Crossetània), Josep Alert, recorrerem Ciutat Vella per descobrir la petjada jueva al llarg de l'història.

SINOPSIS

Ressegueix la petjada dels jueus sobre la ciutat de Barcelona des de l'edat mitjana fins a l'actualitat. Quin rastre hi han deixat? Quins espais de la ciutat en conserven la petjada? Què en queda, de l'antic call, que allotjà una de les comunitats més importants de l'Europa del sud? Què se'n va fer, dels jueus barcelonins, després de l'expulsió? Què se'n sap dels que, malgrat la Inquisició, van decidir quedar-se? Quan es va recuperar el culte jueu a la ciutat? Com i quan van tornar a la capital catalana? De què fugien? Aquestes i altres qüestions són les que trobaràs en el llibre. Descobriràs, també, quantes comunitats hebrees hi ha; quins jueus barcelonins han estat o són figures de renom, o quina relació hi ha entre els jueus i indrets tan destacats com el Palau de la Generalitat, la Llotja de Mar, la Barceloneta, el Pla de la Boqueria, el Poblenou, el Mercat de Sant Antoni, l'Estadi Olímpic, Montjuïc, l'Estació de França i el Camp Nou.

AUTOR

Va néixer a Igualada el 1966. Llicenciat en història, ha estat docent i ha exercit tasques periodístiques en mitjans locals i comarcals. Ha treballat com a dinamitzador comunitari i tècnic de cultura en l'àmbit municipal. Participa en projectes de recerca i divulgació relacionats amb el patrimoni i la memòria històrica. Actualment treballa en l'àmbit de la gestió cultural i el turisme cultural.

Punt de trobada: Pl. St. Jaume amb C/ St. Honorat

Pots comprar el llibre aquí i que l'autor el signi el mateix dia de la ruta

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació