fb
Visita guiada a l'exposició "La pintura no mor mai" d'Istvan Sandorfi

Visita guiada a l'exposició "La pintura no mor mai" d'Istvan Sandorfi

Museu Europeu d'Art Modern - Barcelona Ciutat
 
 
121 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Sándorfi és, sens dubte, un dels artistes europeus més representatius de la transició des de mitjans del segle XX al segle XXI. Hongarès de naixement, inmigrant fugint dels carros blindats soviètics en la Budapest de 1956, es va refugiar a l'Alemanya de la post-guerra y finalment afincat a París fins la seva mort.

De personalitat intransigent, bàsicament autodidacta, va practicar una pintura extraordinariament volcada en sí mateix. En molts casos d'autoretrats sistemàtics, quasi paranoics, però d'una potencia expressiva indiscutible. Pintava molt a les seves filles, Ange i Eve, i només va ser a la segona meitat de la seva carrera quan va evolucionar a una forma més dolça, recreant-se en els cossos dels seus models d'estudi i introduïnt una paleta amb molta més riquesa de color.

L'exposició que es presenta aquest mes de setembre al MEAM és d'una envergadura sense precedents. Mai s'havia aconseguit reunir un total de més de 140 obres de gran tamany en un conjunt que omple en la seva totalitat les sales del Palau Gomis. Es presenta pràcticament la totalitat de l'obra realitzada per Sandorfi en la primera meitat de la seva carrera, tota la seva época blava ( per molts la més innovadora, apassionant i carregada d'expressivitat), molt de la seva època rosa y una bona part de la seva etapa final.

L'exposició es completa, a la tercera planta, amb una reproducció del taller de Sandorfi , ple de peces autèntiques; el seu cavallet de fusta amb l'obra póstuma que va deixar inacabada, les seves paletes, pinzells, colors, las màquines de diapositives amb les projeccions de les fotos que va fer a les seves models, fotografíes personals i fins i tots el penjarobes amb els quimonos que sempre es posava per pintar en el seu propi taller.
CONDICIONS

Entrades limitades disponibles a partir de dilluns 26 de setembre a les 11h

MÉS INFORMACIÓ
Dates: Dissabte 1 d'octubre

Horari: A les 11h

Punts de Venda: Reserva les teves entrades a la web del TR3SC

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació