fb

Viatge enogastronòmic al Baix Empordà amb Lluís Tolosa

Diversos Espais Comarques de Girona - Varis
 
 
164 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

VIATGE ENOGASTRONÒMIC AL BAIX EMPORDÀ

Els vins de l'Empordà parlen de la mar, de terrasses impossibles, de tramuntana constant, del bressol de la cultura vinícola a Catalunya. Els vins de l'Empordà enamoren pel caràcter, la contundència, l'esperit.

Descobrirem la història vinícola del Baix Empordà i dels seus cellers capdavanters que marquen tendència, tot compartint experiències amb gent que ha fet del vi la seva vida, fet que es nota en la copa i en el tracte.

Un autèntic cap de setmana enogastronòmic on ens acompanyarà LLUÍS TOLOSA, guanyador del 2n Premi a Millor Guia d'Enoturisme del Món amb BCN Wine. I en plena tardor, una de les estacions més boniques, per la riquesa cromàtica que aporta al paisatge vinícola. 

 

On dormirem?

Passarem 2 nits a l'Hotel NM Suites, un allotjament amb encant en una zona tranquil·la de Platja d'Aro, a 100 metres del passeig i la platja, amb bon tracte i un dels millors restaurants de Platja d'Aro, el restaurant Sa Cova.
Més informació: Hotel NM Suites

 

Què visitarem?

En arribar a l'hotel, Lluís Tolosa ens endinsarà en la DO Empordà a través d'un tast dels vins empordanesos més representatius.

Descobrirem el jaciment arqueològic romà del Pla del Palol, que durant el segle I D.C. va desenvolupar una important activitat econòmica relacionada amb la vinicultura.

Visitarem i tastarem els vins de pagès del celler Mas Molla, que es troba a la conca del Tinar de Calonge, vall que mor a la mar Mediterrània. En plena Costa Brava, és l'illa on encara els pagesos han conservat l'agricultura familiar tradicional, basada en la collita pròpia i la venta directa al mas o al mercat. Ens explicaran la història del celler, passejarem per les vinyes i gaudirem d'aquest paisatge entranyable.
Més informació: Celler Mas Molla

Seguidament, compartirem una jornada enogastronòmica al celler Clos d'Agon, que inclourà visita al celler, tast de vins i dinar maridat amb càtering del restaurant Sa Cova.
Més informació: Celler Clos d'Agon

Coneixerem la famosa fàbrica de taps de suro Parramon.
Més informació: Taps Parramon

Descobrirem el celler Brugarol, acompanyats d'un tast de vins, un tast d'olis i un aperitiu per fer coixí. Finalment, degustarem un dinar enogastronòmic al celler Brugarol.
Més informació: Celler Brugarol

 

Dossier de presentació

MÉS INFORMACIÓ
Durada: 3 dies / 2 nits

Presentació: exclusiu

Programa:


Divendres 14 d'octubre

19.00h - Trobada a l'Hotel NM Suites. Benvinguda a càrrec de Lluís Tolosa amb una contextualització del territori, una introducció de la DO Empordà i un tast guiat dels vins empordanesos més representatius.
21.00h - Sopar al restaurant Sa Cova, un petit paradís gastronòmic a tocar del mar. Gaudirem de la imaginació culinària i dels plats de cuina de mercat d'autor d'un dels millors restaurants de Platja d'Aro.

Dissabte 15 d'octubre
08.00h - Esmorzar a l'hotel.
09.20h - Sortida cap al jaciment arqueològic romà Pla del Palol.
10.00h - Visita al celler Mas Molla. Tastarem els seus vins pagès, passejarem per les seves vinyes i gaudirem d'un paisatge entranyable.
12.00h - Visita al celler Clos d'Agon.
14.00h - Dinar maridat al celler Clos d'Agon, amb càtering del restaurant Sa Cova.
16.30h - Visita a la fàbrica de suro Parramon.
19.00h - Arribada a l'hotel i descans
21.00h - Sopar al restaurant Sa Cova

Diumenge 16 d'octubre
09.00h - Esmorzar a l'hotel.
10.30h - Visita al celler Brugarol, acompanyada d'un tast de vins, un tast d'olis i un aperitiu.
13.30h - Dinar enogastronòmic al celler Brugarol
Fi de jornada i sortida amb vehicle propi quan cadascú vulgui.Dates: Del 14 al 16 d'octubre

Horari:
PUNT DE TROBADA: HOTEL NM SUITES
Av. Onze de Setembre, 70 - Platja d'Aro
Divendres 14 d'octubre a les 19h

Punts de Venda: web TR3SC

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació