fb

El filósofo declara

Teatre Romea - Barcelona
 
 
578 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
En aquesta obra es posa al descobert el duel entre dos filòsofs que han estat companys d'estudis, desafiaments i fatigues. Es tracta d'una trobada final, on la seva intensa amistat és també una forma d'enemistat. L'esposa del protagonista coneix a tots dos i pot influir en l'acarament final. La neboda apareix inesperadament i es converteix en un testimoni presencial dels fets.

Un d'ells s'ha apartat de la realitat per filosofar, l'altre ha sacrificat la vida de la ment per lliurar-se a les banalitats del món. Malgrat això, estan més units del que sembla. És possible trencar el vincle que els determina? Fins a quin punt la intel·ligència pot dependre de l'afecte?

Text de l'autor
Siempre me ha intrigado saber cuándo veré por última vez a una persona. El filósofo declara parte de esa encrucijada dramática: dos filósofos se encuentran para una confrontación final. Su amistad ha sido una peculiar forma de rivalidad. Profesionales de la razón, procuran mantener las emociones a distancia. Este encuentro será diferente: los acompañará una mujer que definió la vida de ambos. ¿Hay límites reconocibles para la inteligencia? ¿En qué momento las ideas se transforman en neurosis? George Steiner dice que un lugar común es una idea cansada. Por contraste, el disparate puede ser visto como una idea anticipada. En esa zona se mueve El filósofo declara: el demorado encuentro de dos precipitados.
Juan Villoro

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

Entrades a 10€: funció del 23 d'octubre (zona 1er i 2on amfiteatre)
Entrades a 14€: funcions del 24, 25, 27, 30 d'octubre i de l'1 al 3 de novembre
Entrades a 18€: funcions del 28 i 29 d'octubre
Resta de funcions: 20% de dte

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
BASAT EN LA NOVEL·LA: Filosofía de vida
AUTOR: Juan Villoro
DIRECCIÓ: Antonio Castro

INTÈRPRETS:
Mario Gas
Rosa Renom
Ricardo Moya
Meritxell Calvo
Jordi Andújar

ESCENOGRAFIA: Sebastià Brossa

Espectacle en castellà.
Durada: 1 hora i 40 minuts

És una producció del Teatre Romea Secretaría de Cultura Instituto Nacional de Bellas Artes (INBA) i Fondo Nacional para la Cultura y las Artes (FONCA).Presentació: Exclusiu

Horari Taquilles:
De dimarts a diumenge, de 16.30 h. fins 1 h. abans de començar la funció.

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació