fb
Llibres: Un secret de l'Empordà, Dues cicatrius i Les darreres paraules

Llibres: Un secret de l'Empordà, Dues cicatrius i Les darreres paraules

 
 
57 visites
  • Disponible per a socis:
  • PREMIUM

Els 3 títols disponibles són:

Un secret de l'Empordà, d'Imma Tubella (Columna)

 Agost de 1935. Carretera d'Albons a Viladamat. Un Rolls-Royce avança a tota velocitat i s'estavella. Al seu interior hi viatgen el príncep Mdivani i la seva amant, la baronessa Thyssen.

Juliol de 1992. Dos homes que s'acaben de conèixer rememoren l'accident i el secret que s'hi amaga. La conversa desplega la història dels ocupants del cotxe i les seves relacions amb personatges del moment, com Sert o Dalí, i també les dues guerres mundials, la Guerra Civil espanyola, l'auge del nazisme, les vils accions de la Gestapo, la vida desenfrenada dels aristòcrates decadents i la misèria dels refugiats catalans als camps francesos. I, enmig del caos, la dignitat d'un poblet que, desafiant l'enemic, preserva el seu gran secret. L'espiral de la novel·la, com la tramuntana que sovint bufa a Albons, s'emporta el lector a recórrer, en un relat vertiginós que el deixarà sense alè, els moments cabdals de l'Europa d'entreguerres.

«Només puc pensar en tu. Només vull pensar en tu. Sí, tens raó, aprofitem aquests darrers moments i no els tenyim de tristor per un futur que no sabem si podrem controlar. Quina meravella! No hi ha res com l'Empordà! Aquest és el lloc on m'agradaria viure. M'hi sento tan bé! La seva olor i els seus colors em produeixen una serenitat difícil d'explicar. I ara amb tu¿».

Dues cicatrius, de Ferran Grau (Capitalbooks)

Ferran Grau és un periodista que torna d'enviat especial a Síria traumatitzat i amb poques ganes de viure. La sortida a la seva situació de paràl·lisi vital és escriure un llibre sobre el segrest patit per l'Anna Lloret, una psicòloga de Mollerussa. Fins aquí el relat de ficció, ara el cas real: el desembre de 1999 l'Anna Lloret i la seva parella, acabats de casar, estan de viatge de noces al Nepal. El dia 24 agafen un vol que els havia de portar de Katmandú a Nova Delhi. Però aquell avió, un Airbus 300 d'Indian Airlines amb cent setanta-vuit passatgers és segrestat. Cinc homes d'origen pakistanès que reivindiquen l'alliberament d'un líder religiós islàmic fan aterrar l'avió a Kandahar (Afganistan) en aquell moment controlat per un misteriós senyor de la guerra i romandrà allà durant vuit dies. Una setmana tancats, amb por, situacions extremes i sense saber el seu destí que canviarà la vida de l'Anna i de la resta de passatgers.

 

Les darreres paraules, de Carme Riera (Edicions 62)

En un manuscrit retrobat, Lluís Salvador d'Habsburg Lorena (Florència, 1847 ¿ Txèquia, 1915) confessa els secrets dels seus amors, alguns de tràgics, ens ofereix punts de vista personals però objectius sobre els esdeveniments que canviaren el mapa europeu del segle xx, des de Meyerling fins a Sarajevo. Cosí de l'emperador Francesc Josep i de l'emperadriu Elisabet, la famosa Sissí, tal vegada tingué a l'abast evitar el desencadenament de la Primera Guerra.

Viatger impenitent i misteriós, home de lletres, naturalista i ecologista avant la lettre, l'arxiduc fou també un enamorat de Mallorca. A l'illa hi bastí el seu petit regne paradisíac.

Les darreres paraules desvela, en unes suposades memòries, les vivències familiars, sentimentals i polítiques d'una personalitat extraordinària, que, tot i pertànyer a la Casa Imperial més important d'Europa, visqué allunyat dels convencionalismes.

CONDICIONS

Disponible com a Regal Club

MÉS INFORMACIÓ
Editorial: Columna, Capitalbooks i Edicions 62

Punts de Venda: Truca al 902.33.90.33

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació