fb

Poemes visuals

Sala Fènix - Barcelona
 
 
  • Per a socis:
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Jordi Bertran, reconegut com a un dels grans especialistes en manipulació de marionetes, titelles i objectes a títol internacional, ens mostra, en aquest espectacle un ventall de personatges caracteritzats amb lletres.

Poemes Visuals, és un espectacle generós, ple de tendresa, que omple cada racó de l'escena d'un virtuosisme inusual, fruit d'anys de treball. A l'escenari prenen vida un conjunt de lletres construïdes amb senzillesa, que requereixen de gran mestria per a aconseguir que, amb la seva manipulació, el gest se transformi en vers i el vers en emoció.

L'espectacle s'inspira en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, prenent en préstec el magnetisme de l'abecedari brossià, el joc de lletres amb el que el poeta il·lustrava la seva poètica visual.

Poemes Visuals comença amb un actor-músic, representant un poeta; porta una maleta plena de lletres d'escuma i comença a jugar amb els seus sons i formes, descobrint que, a partir de les lletres, pot crear poesia sense la necessitat de construir paraules.

Amb la guitarra i les cançons estableix una tendra relació amb les lletres, que prenen vida i creen un univers ple de personatges, coreografies, humor i accions dramàtiques, tot demostrant que les lletres no serveixen només per a omplir papers i ordinadors sinó que també poden crear un món sensible, de sorprenent senzillesa. Les lletres, manipulades amb tiges sobre una taula, adquireixen vida pròpia i es van transformant a mesura que avança l' espectacle:

La E es converteix en un gos que juga amb un nen, que és la I.
Una Y amb una U creen una ballarina rítmica i una simple T un trampolinista.

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

Duració 60 minuts, espectacle sense text

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

RECOMANACIONS
Magda
Magda
10 de de novembre del 2016 a les 20:33h
Poemes Visulas

Una delícia d'espectacle!!! Enginyós, divertit i molt expressió, tot i que no diuen res. No calen més lletres, ja les posa el Jordi Bertran :-)