fb

Ming. L'imperi daurat: visita guiada a l'exposició

Caixaforum - Barcelona
 
 
374 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
VISITA GUIADA EXCLUSIVA A L'EXPOSICIÓ DEL CAIXAFÒRUM 'MING. L'IMPERI DAURAT'

La dinastia Ming va dominar la Xina durant 276 anys. Entre el 1368 i el 1644, setze emperadors de la família Zhu van governar una població que va augmentar fins a prop de 175 milions. Al llarg d'aquest període dinàstic, la Xina va assolir una gran prosperitat i va guanyar fama a Europa com a proveïdora d'articles de luxe i com un lloc ple de misteri. La combinació de riquesa i influència exterior va generar al si de la societat Ming unes tensions que van transformar la Xina per sempre.

Els visitants descobriran els grans avenços artístics, socials i econòmics que permeten definir el període de govern de la dinastia Ming com l'imperi daurat de la història xinesa. Durant gairebé tres segles, setze emperadors Ming van governar sobre una població que va passar de 65 a prop de 175 milions i que va viure el desenvolupament d'un sistema imperial complex, l'ampliació de les estructures socials i l'impuls de l'economia i la cultura del consum. Aquest mandat llarg i estable va aportar una base sòlida per a la creativitat i el progrés social, que van conduir a les transformacions artístiques, socials i econòmiques excepcionals que s'analitzen en aquesta gran exposició.

La mostra inclou més de cent objectes de les impressionants col·leccions del Museu de Nanjing, com ara singulars ceràmiques Ming, pintures d'alguns dels artistes més prestigiosos de l'època, joies exquisides, tèxtils i obres d'esmalt, dauradura i porcellana que mai no s'han vist a Espanya. Com afirma el director adjunt del Museu de Nanjing, Lumin Huang, "són tresors nacionals realment excepcionals i molts d'ells no havien sortit de la Xina abans d'aquesta exposició".
CONDICIONS

Entrades limitades disponibles a partir de dijous 25 d'agost a les 12h

MÉS INFORMACIÓ
Dates: Divendres 2, 16 i 30 de juny

Horari: A les 18h

Punts de Venda: Reserva les teves entrades a la web del TR3SC

RECOMANACIONS