fb

Descobreix els secrets de les herbes remeieres dels convents caputxins

Monestir de Sant Pau del Camp - Barcelona
 
  (Valoració mitjana: 4,5)
584 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
VISITA AL MONESTIR DE SANT PAU DEL CAMP + CONFERÈNCIA SOBRE HORTICULTURA

Fr. Valentí Serra ens endinsarà en els secrets més ben guardats de l'horticultura dels convents caputxins tot visitant el preciós monestir de Sant Pau del Camp. La visita la realitzarà el Sr. Jordi-Xavier Romero, guia del monestir de Sant Pau del Camp.

La pastanaga és resolutiva en cataplasmes calents; l'herba dels canonges s'acomoda a tots els terrenys; l'atzeroler prefereix els sòls solts i li són molt perjudicials els compactes, humits i argilosos; els créixens tenen propietats depuratives i fortificante; la llentia creix en sòls pobres i lleugers; l'api, encara que és planta una mica ru¿stica, tem molt al fred...

Aquests són alguns dels «secrets» de la horti-cultura practicada pels caputxins que trobem en aquesta colecció de textos preparada per Frare Valentí Serra de Manresa, extrets de manuscrits inèdits i de tractats antics molt poc coneguts. Després del gran acolliment dels llibres Els caputxins i els herbes remeieres (5 edicions) i Pócimas de capuchino, el caputxí i frare Fra Valentí Serra (Manresa, 1959) ens ofereix aquesta aproximació a les principals tradicions agràries desenvolupades pels hortolans en els convents caputxins, que van ser, segons l'autor, "els primers horts urbans".

Compra el llibre aquí: EDITORIAL MEDITERRÀNIA

CONDICIONS

Reserva les invitacions a la web del TR3SC

MÉS INFORMACIÓ
Durada: 1hora i mitja aprox.

Presentació: Exclusiu

Horari: A les 11:30

RECOMANACIONS