fb
Port Arthur - Teatre Kursaal

Port Arthur - Teatre Kursaal

Teatre Kursaal - Manresa
 
 
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Un home ha estat detingut. L'acusen d'haver provocat un crim terrible. Ell no recorda res. Dos inspectors de policia li faran preguntes perquè en faci memòria. O potser pretendran que es cregui tot el que ells li relatin.

Els documents reals del cas, filtrats per WikiLeaks, prenen la forma d'un muntatge teatral que ens convida a pensar què passa per la ment d'un home que ha comès un crim espantós, i per què la memòria mira d'esborrar els fets traumàtics de la nostra existència. Som el que recordem o el que els altres ens diuen que hem fet?

Aquesta és una bona oportunitat per tornar a treballar amb material real i convertir-lo en una nova ficció, independent de la informació que no es desprengui del text mateix, de la transcripció mateixa, dotant-la de valor dramàtic i dibuixant les històries no explicades dels personatges. Una nova oportunitat per comprovar com la realitat és material per a la ficció, com pot generar-nos milers de preguntes i com pot inquietar els espectadors.

Una coproducció de Velvet Events i el festival BCNegra.

Amb la col·laboració d'Atrium Viladecans.

CONDICIONS

Compra les entrades amb descompte a la web del TR3SC i paga-les a taquilles

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
Direcció i dramatúrgia: Jordi Casanovas
Traducció: Sílvia Sanfeliu
Interpretació: Dafnis Balduz Manel Sans Javier Beltrán
Locució: Joan Salvat
Composició musical: José Roselló
Vestuari: Irantzu Ortiz i Silvia Iglesias
Disseny d'il·luminació: Xavier Xipell i Pati Cortés
Direcció tècnica: Xavier Xipell i Pati Cortés
Disseny de so / concepció sonora: José Roselló
Ajudant de direcció: Sílvia Sanfeliu
Producció: Carles Manrique (Velvet Events)
Ajudant de producció: Julia Simó
Distribució: Elena Blanco (Magnetica Management)
Fotografia: David Ruano

RECOMANACIONS
Un poquito feo
Un poquito feo
8 de de setembre del 2016 a les 06:37h
El joc psicològic d'un interrogatori ben real

Teatre documental, on es representa fidelment un interrogatori real mitjançant la trancripció filtrada per Wikileaks. Austràlia, un assassinat en massa, armes de foc, un sospitós perturbat i dos policies. Veiem com es desenvolupa l’intent dels policies de fer confessar el sospitós. Preguntes trampa, respostes evasives, tot un joc psicològic. Va ser un interrogatori irregular per tal de dirigir l’acussat a que confessés coses que no havia fet? Va jugar l’acusat amb els policies? Era conscient del que deia? Confessa? No?
A nivell teatral, ben dirigida, molt realista, amb monitors per veure bé els detalls com si veiessim l’interrogatori en temps real des d’una altra estança de la presó, amb interpretacions acurades, sense exageracions en les que era fàcil caure-hi.