fb

Ruta VIA Barcelona: Agents nazis a Barcelona

Rambla Catalunya Amb Consell de Cent (Costat Mar) - Barcelona
 
 
8740 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
L'existència d'agents nazis a la capital catalana és un fet poc conegut de la història de la ciutat, però durant més de deu anys, des de mitjans anys 30 fins al final de la Segona Guerra Mundial, Barcelona va ser un dels feus del nazisme més important de tota la Península. Els alemanys van crear una complexa xarxa organitzativa amb la qual pretenien nazificar la població alemanya resident a Barcelona, expandir el seu territori d'infuència cap a la Mediterrània i establir llaços d'unió amb tota la cúpula feixista espanyola.

L'entramat nazi estava secundat per la complicitat dels militars espanyols d'extrema dreta i pel col.laboracionisme de molts ciutadans autòctons que van ajudar en la tasca nazificadora.
La zona de l'Eixample i del centre de la ciutat ens serviran d'escenari per a realitzar una ruta en la qual mostrarem qui eren, a què es dedicaven i com vivien els agents nazis que hi havia a Barcelona els any anteriors a la Guerra Civil. Coneixerem també qui era el representant del Partit Nazi a la ciutat, els agents d'alt rang més destacats, quina va ser la participació nazi en el cop d'Estat de 1936 i quin paper va jugar l'espionatge aliat davant d'aquests fets durant els anys 40.

Aquesta ruta neix de la suma de quatre reportatges de la revista Sàpiens dedicats al nazisme a Catalunya i a l'espionatge aliat. En concret, hem adaptat en format d'itinerari guiat els articles Els papers secrets del Partit Nazi a Catalunya, Agents nazis a Catalunya, Els catalans que van espiar els nazis i L'espia del Ritz.
CONDICIONS

Català: 2 d'abril, 16 d'abril, 30 d'abril, 14 de maig, 28 de maig, 11 de juny, 25 de juny, 9 de juliol, 23 de juliol, 6 d'agost, 3 de setembre, 17 de setembre, 1 d'octubre, 15 d'octubre, 29 d'octubre
Castellà: 9 d'abril, 23 d'abril, 7 de maig, 21 de maig, 4 de juny, 18 de juny, 2 de juliol, 16 de juliol, 30 de juliol, 13 d'agost, 27 d'agost, 10 de setembre, 24 de setembre, 8 d'octubre, 22 d'octubre

Punt de trobada: Rambla Catalunya amb Consell de Cent costat  mar

 

MÉS INFORMACIÓ
Durada: 2h

Idioma: Català o castellà segons sessió

Dates: Consulta les sessions

Horari: A les 11h

Punts de Venda:
Reserva les teves entrades a través del web del TR3SC

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació