3/5
Sense recomanacions Interessa a  
L'Auca del senyor Esteve

L'Auca del senyor Esteve

  • Teatre Nacional de Catalunya - Barcelona
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Per primera vegada, el TNC reposa una obra ja representada als seus escenaris i ho fa amb 'L'auca del Senyor Esteve', de Santiago Rusiñol, l'obra que va inaugurar el 1997 les instal·lacions del TNC. Carme Portacelli, que juntament amb Marta Angelat es converteixen en les primeres dones que dirigeixen al TNC, encapçala una renovada 'L'auca del Senyor Esteve', una readaptació del clàssic que torna al mateix escenari 13 anys després, ja que s'estrenarà el febrer de 2010.
L¿auca del senyor Esteve, publicada com a novel·la l¿any 1907 i representada per primer cop com a comèdia teatral el 1917, amb un èxit immens, és una de les obres cabdals del modernisme català i va ser la peça escollida per inaugurar oficialment el Teatre Nacional de Catalunya l¿11 de setembre de 1997.
A La Puntual, una botiga familiar barcelonina fundada fa quatre generacions, la vida avança sense sotracs fins que Ramonet, el més jove de la família i relleu generacional del negoci, decideix no seguir la tradició familiar i dedicar-se a l¿escultura. Santiago Rusiñol parteix d¿aquesta trama per escriure un retrat magnífic i punyent de la burgesia barcelonina, menestral i treballadora, i de la confrontació entre l¿artista i la societat.
L¿encarregada de comandar aquesta nova posada en escena del gran clàssic de la comèdia catalana és Carme Portaceli, que hi aporta la vitalitat i l¿enfocament irònic dels seus muntatges per oferir-nos el que ella descriu com el retaule (més esperpèntic que naturalista) de la creació de la Barcelona moderna des del 1830 fins a més d¿un segle després.
Una dramatúrgia que parteix de la novel·la sense deixar de banda la peça teatral, un grup extraordinari d¿actrius i d¿actors i cinc músics en directe dalt de l¿escenari completen aquesta producció.

FITXA TÈCNICA

AutoriaSantiago Rusiñol
DireccióCarme Portaceli
Dramatúrgia: Pablo Ley i Carme Portaceli
Direcció d'escenaEscenografia: Paco Azorín
Intèrprets:David Bagés, Manel Barceló, Gabriela Flores, Carme González, Llorenç Gonzàlez, Albert Pérez, Montse Pérez,Boris Ruiz i Cristina Sirvent,

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Comèdia

ENTRADES

Telentrada a partir de divendres 29/01 a les 8 del matí

ADREÇA

Plaça de les Arts, 1
08013 - Barcelona

Teatre Nacional de Catalunya
Plaça de les Arts, 1, 08013 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari: Dimarts a les 17.30 h

Horari Taquilles:
De dimarts a dissabte, de 15 a 21 h. Diumenges, de 15 a 18 h. La venda anticipada es farà fins a una hora abans de començar la representació. Els dies de preu reduït no s'aplica el descompte

Punts de Venda:
Telentrada a partir de divendres 29/01 a les 8 del matí

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX