COMPARTEIX

17 DE GENER DEL 2017 per TRESC

Fent un cop d'ull a la cartellera cultural de l'any creiem que només pot anar d'una manera: espectacular! Morts d'artistes (2017, no siguis tan cruel) i promeses sobre l'IVA cultural a part, esperem que aquest any sigui recordat per tot el teatremúsicacinema, art i literatura que vindrà. Aquí tens les 15 propostes culturals més esperades per l'equip de continguts del TR3SC. Esperem coincidir amb tu! :)

 

 

'BODAS DE SANGRE'. Agafa't fort pel que ve a continuació: Oriol Broggi dirigeix aquest text de Federico García Lorca, amb Clara SeguraPau RocaNora NavasMontse Vellvehí i un cavall -el més afortunat de la història per compartir escenari amb aquests talents!-. Sang andalusa, personatges forts i secs, paisatge blanc i la sang que brolla. Els mateixos de La Perla 29 ho diuen: "No és una obra de teatre, és un poema", i serà tota una experiència teatral. A partir del mes de juny al Teatre Biblioteca de Catalunya.
 

 

MYLES SANKO'. Bones notícies per als seguidors del soulman del moment! El proper 23 de març, Myles Sanko ens visita a la Sala Apolo en exclusiva per presentar el seu nou disc, 'Just Being Me', al concert de celebració de l'11è aniversari del TR3SC. Des del concert del 9è aniversari -que va protagonitzar el mateix Sanko- l'hem vist créixer fins a convertir-se en el referent ineludible del soul que és actualment i, ara, volem tornar a acompanyar-lo en aquest nou capítol que enceta. Vés escalfant motors!
 

 

SETÈ ART DE 10.  Per fi! Després de sentir-ne meravelles, 'La La Land' arriba als nostres cinemes. Expectants per saber què ens han preparat Damien Chazelle, Ryan Gosling i Emma Stone, menstrestant et pots enamorar de la parella artística amb més química de Hollywood o escoltar la magnífica banda sonora.  Aquest 2017 també ens porta gran títols que hem de tenir controlats, com la segona part de 'Trainspotting', l'esperada 'La Bella y la Bestia' amb Emma Watson, 'Alien: covenant', 'Dunkirk', 'Cars 3' o 'Blade Runner 2049'. 
 

 

'RICARD III'. William Shakespeare, Xavier Albertí i Lluís Homar. Un trio d'alçada per a una de les obres més esperades de la programació del Teatre Nacional. Homar es posa a la pell del rei més controvertit entre tots els grans personatges creats per Shakespeare, per protagonitzar aquest magnètic viatge al fons de l’ànima humana i al dolor que poden causar les dificultats d’acceptar la pròpia identitat. Teatralitat explosiva a partir del 4 de maig, a la Sala Gran!
 

 

GRANS CONCERTS. Ja coneixem alguns dels moments musicals que marcaran aquest 2017. Comencem, aquest febrer, amb el Gran Concert per a les Persones Refugiades que presenta un cartellàs amb més de 50 artistes que pujaran a l'escenari del Palau Sant Jordi per dir que volem acollir. Al març, dues grans cites: Sting al Sant Jordi Club amb els temes del seu nou àlbum '57th & 9th' i Benjamin Biolay, que actuarà dins del Festival Mil·lenni, a la Barts. I fa pocs dies vam saber que els U2 ens visitaran el proper 18 de juliol, a l'Estadi Olímpic, amb la gira de celebració del 30è aniversari de l'àlbum 'The Joshua Tree'.
 

 

'LA AUTORA DE LAS MENINAS'. Quin interès té la societat per a les disciplines artístiques? Aquesta comèdia, protagonitzada per Carmen Machi, gira al voltant d'aquesta temàtica a partir d'un fet inversemblant (o no tant): la crisi financera obliga a l'Estat Espanyol a desprendre's del seu patrimoni artístic. Davant la possibilitat de la venda de Las meninas, se li encarrega a una monja que faci un rèplica de l'obra de Velázquez. A partir del 26 d'abril al Teatre Goya.
 

 

CITES LITERÀRIES. Lletraferits, aquests són els 6 moments de l'any que us heu de reservar per dedicar-vos en exclusiva a cultivar el vostre amor pels llibres. Del 26 de gener al 4 de febrer, la novel·la negra és la protagonista amb el festival BCNegra i els dies 4 i 5 de febrer ho són els llibres de literatura infantil i juvenil al Flic Festival. A l'abril, llibres mil amb la Festa del Llibre del TR3SC i la diada de Sant Jordi amb el nostre habitual espai al carrer i, al setembre, arriba la Setmana del Llibre en Català, el gran aparador de la lectura en català. Rematem l'any literari amb el Mercat de Nadal del Llibre, pels volts de Nadal.
 

 

FESTIVAL CRUÏLLA. El festival s'ha convertit en tota una referència de l'estiu a la ciutat i una cita imprescindible per a tots els amants de la música, amb un combinat interessant d'estils musicals. Agafa l'agenda i anota: 7 i 8 de juliol, al Parc del Fòrum, amb artistes com The LumineersLos Fabulosos CadillacsKase.OYoussou Ndour o Patrice. Ens hi trobarem, seguríssim! :)
 

 

'MASACRE'. Alberto San Juan i Teatro del Barrio tornen al Teatre Lliure amb les seves habituals i necessàries ganes de denúncia. El madrileny i Marta Calvó protagonitzen aquest relat, teatralment lliure però amb voluntat de rigor històric en el qual un home i una dona sense cap mena de poder es lleven un bon dia amb la intenció d’acabar amb el capitalisme a Espanya. Qui té el poder econòmic, a Espanya? Per què el tenen? Com l’han aconseguit? La resposta, a partir del 29 de març, a Montjuïc.
 

 

VIS À VIS TR3SC. El nostre fill predilecte es va fent gran i ja són 13 cicles de #VisàVisTR3SC. Torna la conversa reposada en una tertúlia a quatre bandes entre el convidat, el maridatge amb vins escollits per a cada ocasió, l’exclusivitat de l’espai del Museu MEAM i, per descomptat, el protagonista de tot plegat: el soci del TR3SC. Comencem l'any amb ni més ni menys que Rosa RegàsAina Clotet, Jordi BastéÀngel LlàcerQueco NovellNúria FeliuToni AlbàJordi Savall i Arnau Tordera.
 

 

ELS LLIBRES DE L'ANY. Si t'agrada llegir, aquestes són les 5 novel·les que hauràs d'incorporar a la teva biblioteca particular:  'Quan arriba la penombra' de Jaume Cabré (5 d'abril), 'Nosaltres dos' de Xavier Bosch (15 de març), 'Els vells amics' de Sílvia Soler (15 de febrer), 'El monarca de las sombras' de Javier Cercas (febrer) i el debut en novel·la del periodista Jordi Basté, 'Un home cau' (9 de març), que ha escrit conjuntament amb Marc Artigau. A devorar-los!
 

 

EXPOSICIONS. Segurament l'exposició més mediàtica d'aquest 2017 sigui 'David Bowie Is' que fa parada a Barcelona i que acollirà el Museu del Disseny a partir del 25 de maig. Però abans encara han de passar moltes altres coses com la visita guiada exclusiva amb copa de cava en aquest mateix museu, que podeu fer tots els socis del TR3SC gratuïtament. Fins al 19 de març, el CCCB s'atreveix amb una exposició sobre arquitectura i sexualitat i el Museu Picasso ens oferirà 'Picasso. Retrats'. I sobre art i cinema versarà una de les mostres més esperades al CaixaForum: a partir del 26 de març, 'Art i cinema. 120 anys d'intercanvi'.
 

 

SÈRIES DE TV. Aquest any entre HBO, Amazon Prime i Netflix, no pararem. Els títols que sortiran en les converses de sobretaula seran, com és d'esperar, 'Juego de Tronos' i 'Stranger Things', que tornen aquest 2017 i 'Twin Peaks', que reviu de la mà del mateix David Lynch. Per als que teniu poc temps lliure: dues minisèries que prometen. 'Taboo', protagonitzada per Tom Hardy i 'Big Little Lies', amb Nicole Kidman i Reese Witherspoon.
 

 

WINELOVERS MOMENTSLa cultura enològica va guanyant terreny i cada any neixen esdeveniments al voltant d'aquesta forma de vida. Et seleccionem 4 moments especials per viure amb una copa de vi a les mans, en siguis o no un expert: la Fira del Vi de Falset (29 i 30 d'abril i 1 de maig), el Passeig entre vins i formatges catalans, per celebrar l'11è aniversari del TR3SC al mes de maig, el Vijazz del 7 al 9 de juliol i la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que coincideix amb les festes de La Mercè. Salut!
 

 

ART I GASTRONOMIA AL MNAC. Aquest any, Picasso serà el protagonista de moltes de les exposicions que es faran a l'Estat Espanyol. La mostra del MNAC ens descobrirà la fascinació que Picasso sentia per l'art romànic. Després de la visita guiada, podrem degustar el menú romànic que Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols -amb dues estrelles Michelin-, ha creat inspirant-se en la col·lecció del museu. Que vagi de gust!
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES