COMPARTEIX

7 DE SETEMBRE DEL 2016 per TRESC

Atreveix-te a viure emocions intenses!

Què tenen en comú el folk britànic de Jake Bugg amb la 3a de Txaikovski? O Les Éléments de Jordi Savall amb els Quartets amb piano de Brahms? Doncs que tots ells són els convidats d’honor de cada estrena de cicle a L’Auditori. De la música antiga a l’electrònica, passant per les grans simfonies, les propostes de cambra més exigents i els concerts familiars més educatius. Tot això passarà, aquesta temporada, a L’Auditori. T’ho perdràs?

 

Començarà amb el mestre Kazushi Ono que inaugurarà la seva segona temporada com a titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya  dirigint la Tercera, l’única simfonia de Txaikovski que l’OBC no ha interpretat mai. La temporada continuarà amb grans obres mestres com la 8a de Xostakóvitx, la 7a de Beethoven, la Tità de Mahler, el Rèquiem de Verdi i la gran cantata romàntica Lobgesang de Mendelssohn. Una cita ineludible serà la 4a de Xostakóvitx dirigida pel gran Valery Gergiev, qui sumarà a la potència de l’OBC la força de l’Orquestra del Teatre Mariïnski per crear un concert únic.

 

Una cartellera plena d’Òscars!

La banda sonora d’una de les pel·lícules més vistes de la història, Titanic, serà la primera entrega cinèfila d’una temporada que inclou la segona part del Senyor dels Anells (Les dues torres) i la visita d’un dels grans noms de Hollywood: el mateix compositor Alexander Desplat, guanyador de l’Òscar per Gran Hotel Budapest, dirigirà l’OBC en un concert on sonaran les seves millors bandes sonores.

 

La música antiga més universal i la cambra més ambiciosa

Els amants de la música antiga també estrenen temporada amb el mestre Jordi Savall dirigint Les Éléments, un homenatge al planeta Terra amb obres d’alguns dels grans músics del segle XVIII i interpretades amb instruments d’època pels components de Le Concert des Nations. El seguiran el Festival Purcell amb Le Concert Spirituel, l’Orfeo de Monteverdi amb Concerto Italiano i Rinaldo Alessandrini, The Sixteen i sobretot, la visita per primera vegada a L’Auditori de Pablo Heras-Casado amb un concert dedicat a Mendelssohn al costat de la Freiburger Barockorchester i Isabelle Faust. Imprescindible.

 

El tret de sortida a la temporada de cambra el donarà el Brahms Piano Quartet, una trobada amb alguns dels músics més sòlids i experimentats de casa nostra, que interpretaran dues de les millors obres de cambra de Johannes Brahms, els quartets de piano núm. 2 i 3. Una altra de les cites ineludibles serà la que ens oferiran el Quartet Casals amb Belcea interpretant els Sextets de Brahms i sobretot, el pianista Daniil Trifonov amb obres de Schumann, Xostakóvitx i Stravinsky.

 

La Banda Municipal de Barcelona segueix immersa en la celebració del seu 130è aniversari i oferirà un concert inaugural de gran format simfònic amb la mítica obra de L’ocell de foc de Stravinsky i el quintet de metalls més espectacular del moment, els Spanish Brass Luur Metals.

 

Més pop, més jazz... més música per tothom!

En els Amplificats, un concert per als més nostàlgics i alhora per a les noves generacions, la celebració dels 25 anys del rock català amb la participació d’artistes com Roger Mas, Joan Dausà, Mazoni, Sanjosex, Joan Colomo, Joana Serrat, entre molts d’altres. I en focus internacional, el nou folk britànic el trobareu al cicle That’s all Folks, amb noms com Jake Bugg, Stornoway i Benjamin Francis Leftwich. I pel que fa als més petits de la casa, aquesta temporada es podran divertir amb tres nous espectacles: El nous colors del metall, Maaambo!!! i Pica-so amb una posada en escena innovadora.

   


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES