Espai Penedès: Tast de vins amb formatges blaus
- ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona
- SOCI
- SOCI PLUS
DESCRIPCIÓ
TAST DE VINS AMB FORMATGES BLAUS
El tret distintiu dels formatges blaus són les vetes blaves del seu interior. I saps perquè? Doncs és degut a la sembra del "Penicilinium Roqueforti" a la quallada, la part caseosa i greixosa de la llet. Xerigots te una gama molt àmplia de Formatges blaus. Aquesta selecció ens representa els diferents tipus de pasta, tova o més curada i ens mostra la varietat de matisos que li dóna el blau.
En aquest tast, viatjarem per Catalunya, Astúries i França, a través de la nostra selecció de formatges:
Saint Agur: aquest formatge ens permet començar a iniciar-nos a la varietat de blaus. És una peça de 2kgrs i de curta maduració. De la regió volcànica de l'Auvernia rica en pastures tot l'any amb llet pasteuritzada de vaca i una textura semidura.
Rochevaron Montbriac: és un dels formatges blaus més interessants que hi ha. De pasta tova amb floridura blava, i pell natural amb cendra. És el resultat d'un experiment exitós que combina vetes de floridura blaves amb un formatge suau i cremós típicament francès.
Blau del Net: aquest formatge està elaborat al Palau d'Aglesola. Amb llet d'ovella i un procés totalment artesanal han aconseguit aquesta filigrana. Té una maduració de dos mesos.
Blue de Chevre Fermier: formatge força exclusiu ja que és poc habitual trobar un formatge blau de pasta tova de cabra com aquest. Elaborat a la Vall del Loire, el "penicilium roqueforti" és, en aquest cas, més subtil que en altres formatges blaus, però la maduració amb cendra li aporta un toc de rusticitat.
Masia La Sala macabeu, chardonnay i xarel·lo de Domènech Vidal
X Nadal 2014 de Cava Nadal
El Fanio d'Albet i Noya
Suriol Brut Nature 2012
Nutt Mas Bertran 2014
Principia Mathematica Alemany i Corrió
Lloc: Espai Penedès
FITXA TÈCNICA
INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
DATA
Aquesta proposta ja no està disponible
CATEGORIES
ENTRADES
Web TR3SC
ADREÇA
C/ Muntaner, 21
08011 - Barcelona
INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT
Places limitades (28 places)
Tast impartit per David Escofet, sommelier amb 11 estrelles Michelin
La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.
COMPARTEIX