3/5
Sense recomanacions Interessa a  
TR3SC recomana: La tarda del senyor Andesmas, Marguerite Duras

TR3SC recomana: La tarda del senyor Andesmas, Marguerite Duras

RECOMANACIÓ
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

SINOPSI:

Una tarda de juny el senyor Andesmas, ja gran, visita la casa aïllada que acaba d'adquirir per a la seva filla Valérie. La casa, encerclada pel bosc, té vistes al mar i al poble, on se celebra un ball. El temps se li escola entre la somnolència i les visites intercalades. Petites dosis de dramatisme esquitxen la plàcida tarda.

Marguerite Duras convoca un món de sentiments essencials. Administra amb saviesa el narcòtic i el verí narratius, amb un fraseig impecable que captura el temps. El lector caurà en l'embadaliment d'una tarda d'estiu, que desemboca en l'esclat d'una passió latent. Una novel·la commovedora i terrible.


AUTORA:

Marguerite Duras (1914, Gia Dinh- 1996, París). Visqué la infància i l'adolescència a la Indoxina francesa fins que el 1932 es traslladà a França, on va estudiar Ciències Polítiques i Dret a la Sorbona. Treballà com a secretària del Ministeri de Colònies de 1935 a 1941. El 1939 es casà amb Robert Antelme, amb qui tingué un fill que morí el 1942. El seu marit va ser deportat a Dachau. Durant l'ocupació nazi col·laborà activament a la Resistència i s'afilià al Partit Comunista, que deixà el 1955. Destacà en el teatre, la novel·la i el cinema.

En 1943 publica la seva primera novel·la, Les Impudents. Contacta amb l'existencialisme de Sartre i Beauvoir, però se'n distancia per apropar-se al nouveau roman. En 1950 publica la novel·la autobiogràfica Un dic contra el Pacífic. Guanya el Premi Goncourt amb L'amant (1984), que aconsegueix un èxit mundial. La seva obra literària compta amb quaranta novel·les i una dotzena d'obres de teatre. A partir de finals dels 50 treballa en cinema fent guions i dirigint diverses pel·lícules, com India Song.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMarguerite Duras
Editorial:Labreu Pàgines: 90

COMPARTEIX

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Disponible dins del pack de REGAL CLUB de novel·la en català

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX