3/5
Sense recomanacions Interessa a  
El Teatre per dins - La programació

El Teatre per dins - La programació

  • Teatre Nacional de Catalunya - Barcelona
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Última sessió on descobrirem com és programa un dels teatres més importants del país, el TNC, amb Xavier Albertí.

El convidat: Xavier Albertí
Xavier Albertí i Gallart (Lloret de Mar, Selva, 8 d'octubre de 1962) és director d'escena, actor, gestor teatral, compositor i actual director artístic del Teatre Nacional de Catalunya.

Titulat superior en Direcció Escènica per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1996 i fins a 1999 va dirigir el Festival Grec de Barcelona, i des del 2004 i fins al 2006 va dirigir l'àrea de creació de l'Institut Ramon Llull. Va ser director de serveis culturals de l'Institut del Teatre de Barcelona, on també ha estat docent i coordinador pedagògic del Conservatori Superior de Dansa. També ha estat docent a l'Obrador de la Sala Beckett, l'obrador d'estiu a Argelaguer, la Universitat d'estiu Menéndez Pelayo, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.

Durant els anys de formació, va realitzar estudis de piano i de composició musical amb Luis de Pablo, Cristobal Halffter, Tomás Marco, Helmuth Lachenmann, Carmelo Bernaola, Armando Gentilucci o Karl-Heinz Stockhausen. Té composicions estrenades a diversos Festivals de Música Contemporània.

El 2007 va treballar conjuntament amb Pere Portabella i Carles Santos en el guió de la pel·lícula El silenci abans de Bach. Aquest mateix any va dirigir el recital de poesia catalana amb Lou Reed, Laurie Anderson i Patti Smith, dins la mostra de cultura catalana de Nova York Made in Catalunya al Baryshnikov Art Center. El 2008 va fundar amb Lluïsa Cunillé la companyia La Reina de la nit.

Ha dirigit i publicat l'obra dramàtica Hedda Gabler sobre textos de Henrik Ibsen, 1993, Macbeth o Macbetto sobre textos de William Shakespeare, 1997 i Hamlet sobre textos de William Shakespeare i Jules Laforque. Ha compost tres sardanes.

El 2013 va assumir la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya. Durant el seu primer any va aconseguir mantenir una ocupació mitjana del 69%.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ADREÇA

Plaça de les Arts, 1
08013 - Barcelona

Teatre Nacional de Catalunya
Plaça de les Arts, 1, 08013 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
De dimarts a dissabte, de 15 a 21 h. Diumenges, de 15 a 18 h. La venda anticipada es farà fins a una hora abans de començar la representació. Els dies de preu reduït no s'aplica el descompte

Pots reservar:
18:00h - Visita + Xerrada 'La Programació' (places exhaurides)
19:00h - Xerrada 'La Programació' (places disponibles)

Amb el suport de Estrella Damm

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX