3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Formatges francesos amb vins i caves del Penedès

Formatges francesos amb vins i caves del Penedès

  • Avantatge permanent
  • ESPAI PENEDÈS BARCELONA - Barcelona
23€
19€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Ets un enamorat dels formatges? T'agraden els formatges francesos? Aquest és el teu tast! Descobrirem una selecció dels formatges francesos més representatius i ho regarem amb una tria de vins penedesencs que us sorprendran! No t'ho perdis!

En aquest maridatge de vins del Penedès ens volem endinsar en la cultura formatgera del nostre país veí, França, que durant molts anys ha liderat la producció i elaboració d'aquest producte artesanal de primera qualitat com és el formatge artesà.

França és el país formatger de referència, ja sigui per proximitat com pel seu saber fer. En aquest ampli territori a Xerigots ens movem per reunir-nos amb bons amics i per aprendre constantment. Les categories formatgeres de fermier (granjer) i affineur (mestre afinador) ens donen el punt de qualitat que sempre hem buscat. La nostra selecció gaudeix de les dues categories. Des del Loira, passant per Normandia, la Champagne, l'Aquitania fins als Pirineus trobem tantes varietats de formatges com dies te l'any.

Cortesia de Xerigots, la nostra selecció de formatges és molt àmplia:

Brie Fermier
Llet crua de vaca de pasta tova i amb una pell fina i de color blanc. D'olor afruitada i a nous. El gust resulta més suau i menys salat. D'origen francès i protegit amb l'etiqueta AOC Formatge Dermier.

Camembert de Normandia
Formatge de llet crua de vaca que va obtenir la DOP l'any 1983. L'original de Normandia de debò que tastarem -ara ha passat a ser de domini públic i n'hi ha que no són originals- té unes normes estrictes de producció. Cal que sigui llet crua de vaca i que el 50% com a mínim sigui de vaques de raça normanda. El format sempre és de 250 gr i cal que es produeixi amb cullerot en 5 capes espaiades cada una 40 minuts.

Comte DOP
És també conegut com "Gruyer de Comte" i prové de la regió del Franc-Condat. Té un gust ric i variat en el que poden aparèixer aromes florals, sabors a fruita a l'estiu i nous a l'hivern. És un formatge molt nutritiu pel seu alt contingut en fòsfor, calci, sals minerals i proteïnes. Amb una maduració de 18 mesos.

Etorki
Formatge elaborat al País Basc francès amb llet pasteuritzada d'ovella i amb una pasta premsada, crua, que s'envelleix durant 7 setmanes. Pasta de color groc intens, textura untuosa i un regust que recorda als fruits secs. La seva textura és més tancada i tendre amb una dolçor de caramel cremat i la textura cremosa típica dels formatges d'ovella.

Roquefort
Formatge blau francès de llet d'ovella coagulada procedent de la regió de Causses de l'Aveyron. De textura llisa i fàcil d'untar. Aroma a nous i panses. El seu sabor és salat, complex i amb un regust àcid.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

C/ Muntaner, 21
08011 - Barcelona

ESPAI PENEDÈS BARCELONA
C/ Muntaner, 21, 08011 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX